Christian Thisgaard
Ejer, Greensavings

Hvorfor er du til Sustain Awards?
– Jeg er kommet til Sustain Awards, fordi der var et par talere, der arbejder inden for samme felt som mig. Jeg var nysgerrig på at høre mere fra dem, end det jeg kan læse mig til. Samtidig er jeg blevet positivt overrasket af de andre indslag.
Hvad er den største udfordring i din branche på bæredygtighedsområdet?
– Greensavings er investeringsrådgivning af både private og erhvervskunder i børsnoterede værdipapirer med særlig fokus på impact-investering og bæredygtige investeringer. Lige som i mange andre brancher er min udfordring at gennemskue, hvad der er greenwashing, og hvad der er reel impact. Inden for investering handler det ikke kun om det grønne. Det handler også om, hvilke Verdensmål investeringerne peger ind i. Hvad vil kunderne gerne have? Det er nemt at finde investeringsmuligheder inden for klimaindsatsen, men der ikke nær så mange, når det handler om at stoppe sult eller betale skat rette sted.
Hvordan griber man bedst udfordringen an?
– Taksonomi giver os et fælles sprog, der gør det nemmere for sådan en som mig at gennemskue, hvad der er bæredygtigt, og hvad der er greenwashing. Ganske simpelt, fordi virksomhederne skal rapportere det. Så bliver det nemmere at skille fårene fra bukkene og se, hvem der giver sig ud for at være noget, som de ikke er. Dermed kan jeg lettere give kunderne, det de gerne vil have, så vi kan skabe en positiv forskel.
Thomas Møller
Projektleder, Region Midtjylland, Sekretariatet for Bæredygtighed

Hvorfor er du til Sustain Awards?
– Simpelthen for at holde mig åben overfor, hvad der sker i branchen. Og for forhåbentlig at kunne lære noget af andre i forhold til arbejdet med omstilling og bæredygtighed. Det kan være, at der er noget, vi kan copy-paste eller lade os inspirere af. Det er jo den udfordring, vi står med i Region Midtjylland.
Hvad er den største udfordring i din branche på bæredygtighedsområdet?
– Der er to store udfordringer. Den ene er adfærd, og den anden er vores indkøb. Med adfærd handler det om, at omstillingen til bæredygtighed ikke bare er en ekstra ting, vi skal lære at lave. Omstillingen til bæredygtighed handler om, at vi skal gøre alting på en anden måde og mere bæredygtigt. Det er en omstilling af 30.000 mennesker i Region Midtjylland. Det er en ordentlig omgang, som vi skal have fat i.
– Den anden er indkøb. Generelt er Scope 3 den store synder i forhold til klimabelastning. Sådan er det også i Region Midtjylland, så hvordan kommer vi ud til vores forsyningskæde? Ud til alle de virksomheder, vi køber produkter af for at kunne behandle Hr. og Fru Jensen.
Hvordan griber man bedst udfordringen an?
– Adfærd er et godt spørgsmål, hvor vi har mange værktøjer og greb, vi kan dreje på i forhold til kommunikation, strategi og ledelsesudvikling. Der er mange ting, så her er ikke kun ét svar. I forhold til indkøb handler det om at være transparent og stille entydige krav i forhold til bæredygtighed, når vi køber ind. Vi kunne kalde det et indeks – altså arbejdet med at implementere noget, der er ensartet på tværs af kloden. Her bidrager vi i FN-regi med at udvikle et bæredygtighedsindeks.
Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
