Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

VIA University fremhævede miljøskadeligt produkt

GREENWASHING. Danmarks næststørste professionshøjskole har høje ambitioner om bæredygtighed. Alligevel gav de omtale til Dawn Designs og virksomhedens miljøskadelige produkt.

Gitte Villemoes Larsen fra VIA University, understreger, at de studerende bliver undervist i bæredygtighed. Alligevel omtalte VIA University et miljøskadeligt produkt. Foto: VIA Uniniversity.

Ambitionerne omkring bæredygtighed er store hos midtjyske VIA University, men landets næststørste professionshøjskole har haft lidt sværere ved at få principperne til at leve i praksis.

På VIA’s egen hjemmeside kan man blandt andet finde en rosende omtale af de to iværksættere Adam Overgaard og Thomas Kristensen. I oktober 2021 fortæller uddannelsesinstitutionen i en nyhed om de to unge studerende og deres virksomhed: ‘Dawn Designs giver dig følelsen af nyvasket sengetøj nat efter nat’, hedder det på via.dk.

Sengetøjet er i kraft af en behandling med sølv antibakterielt. Som vi har skrevet på Sustain Report, fraråder både Miljøstyrelsen og flere professorer at benytte den teknologi til hverdagsprodukter, da sølv er et miljøskadeligt tungmetal, og brugen af det kan resultere i resistente bakterier. I Berlingske advarer også Forbrugerrådet Tænk mod produktet. Problemerne med antibakteriel behandling har været beskrevet i årevis - og før VIA University omtalte produktet -  blandt andet på dr.dk i 2016.

Læs også: DR reklamerer – igen – for et miljøskadeligt produkt i Løvens Hule

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: