Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

DR reklamerer – igen – for et miljøskadeligt produkt i Løvens Hule

GREENWASHING. Den ‘grønne investor’ Tommy Ahlers har for åben skærm skudt penge i antibakterielt sengelinned, stik imod Miljøstyrelsens anbefalinger. Det er et miljøskadeligt produkt, og man risikerer at skabe resistente bakterier, fortæller eksperter.

Investorløverne Jesper Buch og Christian Arnstedt har sat penge i Dawn Designs. Miljøstyrelsen fraråder den brug af antibakteriel stoffer, som er Dawn Designs produkt. Fotocollage: Jonathan Lantow-Humble.

Stik imod anbefalinger fra både Miljøstyrelsen og ledende eksperter promoverede DR-programmet Løvens Hule i udsendelsen 2. marts sengelinned, der har fået en antibakteriel behandling med sølv.

Virksomheden Dawn Designs fik både masser af reklame og en investering til deres linned, som via en behandling med sølv er antibakterielt. Men der er tale om en brug af sølv som antibakterielt stof, som man bør undgå fastslår både eksperter og Miljøstyrelsen.

-Den brug af tungmetaller er dybt problematisk. Det er miljøskadelige stoffer. Samtidig risikerer man, at bakterierne udvikler antibiotikaresistens. Vi kan bruge sølvbehandlede bandager til brandsår og anden svær sårbehandling, men ellers skal man afholde sig fra det. Snavset linned og sure sokker skal vaskes, siger en af landets førende eksperter, professor, dr. med Hans Jørn Kolmos fra Syddansk Universitet.

I en tidligere sæson af programmet fik virksomheden Labfresh masser af omtale - og en investering fra Tommy Ahlers. Virksomhedens skjorter var imprægneret med miljøskadeligt PFAS. Nu er det så sølvbehandlet sengetøj, der henter penge.

Hans Jørn Kolmos' kritik bakkes op af andre eksperter, og i Greenpeace peger man på, at der er behov for selvransagelse i DR.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: