Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

USA: Republikanere går til kamp mod klimavenlige koncerner

I det betændte politiske klima i USA, er flere republikanske delstater på kollisionskurs med koncerner med klar klimapolitik. Tesla-stifteren kalder ESG for for et svindelnummer.

USA har mærket klimaforandringerne. Også i det politiske liv står den tit på storm. Nu er det republikanske parti i en kampagne mod klimavenlige virksomheder. Foto: iStock/sharply_done

Virksomheder med klare klimapolitikker bliver i stigende trukket ind i den dybe politiske splittelse, som præger USA.

Flere republikansk styrede delstater er gået til kamp mod virksomheder med en klar klimaprofil. Især en række af de finansielle virksomheder, står for skud, fremgår det af en artikel i New York Times

I kulstaten West Virginia har myndighederne trukket penge ud af fra verdens største kapitalforvalter Black Rock, fordi virksomheden ser klimaforandringer som en økonomisk risiko. I Texas har man lovgivet, så offentlige pensionsfonde ikke må investere i hos pengetanke, som har trukket sig ud af fossil energi.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: