Rigtig mange mennesker lever det hæsblæsende arbejdsliv med fuld skrue derudaf, 60-70 timers arbejdsuge, presser sig selv max, skruer ned for søvnen, hvorefter de skal ud at løbe og derefter vække familien med friskbagte boller.
Men det er ikke bæredygtigt, mener Louise Sparf, som vil bringe natur, nærvær og pauser ind i ledelsen og i arbejdslivet igen. Den indre bæredygtighed er nemlig en forudsætning for at vi kan skabe den ydre bæredygtighed.
Louise Sparf er leder, rådgiver, debattør, podcastvært og forfatter til bogen ”Lederskabet i balance.” Hun forsøger at skabe den forandring, der skal til, både på bestyrelsesniveau og på direktionsniveau, når hun arbejder med ledelse og medarbejdere om at få den indre bæredygtighed frem, og i dagens udgave af Bæredygtig Business har hun og Steffen Max Høgh en livlig diskussion om emnet.
-Udfordringen er, at mange ledere ikke ved, hvordan de skal gribe det an, når det handler om at tage livsbalance alvorligt”, fortæller Louise til Steffen Max Høgh, mens de sidder i studiet på Aarhus Havn.
Hun fortsætter:
-Vi skal tage nogle af de ting, som ikke virker, væk fra vores hæsblæsende arbejdsliv: Se på møder, på rapporter, og se på hvilke processer vi kan tage ud. Start med at rydde op. For vi kan ikke være i evig vækst og hele tiden presse os selv.
Hun arbejder for, at der skal flere pauser, mere natur, og mere nærvær ind i vores arbejdsliv. Og det kræver en dygtig leder at forstå, hvorfor disse parametre er enormt vigtige, for at vi skal lykkes med den ydre bæredygtighed og hvorfor denne ændring er nødt til at starte i erhvervslivet.
Bliv klogere på bæredygtig ledelse og det meningsfulde arbejdsliv når Steffen Max Høgh har besøg af Louise Sparf.
Lyt til episoden her.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.