17 investorer af den allertungeste slags har tilsluttet sig et kodeks som skal imødegå aggressiv skatteplanlægning i de selskaber, som de investerer i via eksterne forvaltere.
Det drejer sig om 11 pensionsselskaber, fem fonde og nu også en filantropisk forening i form af Realdania.
Skatteindtægter udgør en væsentlig del af et velfungerende samfund, og skat er en direkte kilde til at understøtte FN’s verdensmål, lyder det i en pressemeddelelse om Realdanias indtræden i kodekset.
Hensigten er at påvirke god og ansvarlig skatteadfærd i både Danmark og udlandet, hvor kodekset fokuserer på unoterede investeringer gennem eksterne forvaltere.
Skattekodekset blev vedtaget i fællesskab i 2019 af ATP, Industriens Pension, PensionDanmark og PFA. Fra nytår får de selskab af Leo Fondet, Novo Holdings, Lundbeckfonden, Villum Fonden, Velux Fonden og foreningen Realdania.
For investeringsdirektør i Realdania Kenneth Lillelund Winther er det et vigtigt skridt, at de i alt 17 institutionelle investorer nu er enige om, hvilke krav de stiller til ansvarlig skatteadfærd.
– Jo flere vi går sammen, jo større er muligheden for at påvirke vores samarbejdspartnere. Skattekodekset er en fælles ramme for god skatteadfærd, hvor vi sammen med de andre parter tydeliggør, hvad vi forventer af eksterne kapitalforvaltere, siger Kenneth Lillelund Winther og tilføjer, at kodekset er et element i Realdanias arbejde med ansvarlige investeringer.
Kernen i skatteprincipperne er:
• Investorerne accepterer ikke aggressiv skatteplanlægning
• Investorerne opfordrer eksterne forvaltere til at vedtage egne skattepolitikker
• Eksterne forvaltere skal overvåge og håndtere relevante skatterisici på en ansvarlig måde
• Investorerne opfordrer til transparens på skatteområdet
• Investorerne forbeholder sig ret til at efterspørge yderligere rapportering og foretage stikprøver for at kontrollere, at eksterne forvaltere ikke udøver aggressiv skatteplanlægning
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
