Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

To klimatiltag skal kickstarte en bæredygtig forsikringsbranche

– Vi ved endnu ikke, om det er en god forretning, men det er en investering i en samtale

LB Forsikring ønsker en åben samtale om forsikringsbranchens bæredygtige fremtid. Fotograf: Morten Jerichau.

– Vi ved endnu ikke, om det er en god forretning, men det er en investering i en samtale, fortæller Mikkel Klausen, CSR chef, LB Forsikring.

Medlemmer hos LB Forsikring kan nu få 500 kr. i årlig rabat på deres bilforsikring, hvis de har en af tre bestemte klimavenlige biler. Samtidig kan personer, der ikke har en bil, men som ofte benytter sig af delebiler, få en delebilsforsikring.

Det kunne lyde som en smart imageøvelse i en tid med stigende fokus på bæredygtighed, men det er ikke formålet, fortæller Mikkel Klausen. Han håber at kunne kickstarte en samtale om, hvordan forsikringsbranchen kan blive en del af den grønne omstilling.

Det er et nybrud med den klassiske forsikringstankegang

Fra klimatiltag til klimasamtale
Elbiler er involveret i 20 procent flere uheld end andre typer biler. Det viser en en opgørelse fra Topdanmark, ifølge Politiken. Skaderne opstår, når bilen kører ind i en betonsøjle i parkeringskælderen eller i en carport derhjemme, fordi føreren overraskes af elbilens hurtige acceleration.

Derfor har elbiler også været dyrere at forsikre, men nu vil LB Forsikring skabe en incitamentskultur, der skal gøre det billigere og nemmere at tage det grønne bilvalg.

– Vi bestemmer ikke, hvilke biler vores medlemmer har eller skal have, men hvis vi kan give et ekstra incitament til, at folk vælger mere klimavenligt, når de handler bil, så gør vi det, fortæller Mikkel Klausen.

Men er 500 kr. et stort nok beløb til, at forbrugeren køber en elbil fremfor benzin- eller dieselbil? 

– Vi ved ikke, om incitamentet er stort nok, men nu har vi lagt et, og så må vi se, om det gør noget ved samtalerne og efterspørgslen. Vi er nødt til at teste forskellige ting af, fordi det er et nybrud med den klassiske forsikringstankegang, da vi ikke kun kigger på risiko og økonomi, svarer han.

Lige nu kan vi kun prøve at skubbe lidt til det marked

Giver det jer en konkurrencefordel at lancere klimaforsikringer? 

– Det giver os i hvert fald et erfaringsgrundlag i, hvordan man kan designe en bæredygtig forsikring. Samfundet går mere og mere over i deleøkonomi, og derfor er forsikringsselskaber også nødt til at omstille sig, siger Mikkel Klausen.

Elbiler udgjorde under 3 procent af husholdningernes bilkøb i juli måned, viser en ny opgørelse fra Dansk Statistik. Ud af de få procenter giver LB Forsikring en klimarabat på de biler, som har fået 5 stjerner i Green NCAP, hvilket på nuværende tidspunkt er tre modeller.

Det betyder vel, at der er få mennesker, som vil kunne få gavn af det her. Er det bare for at vise udadtil, at I er mere bæredygtige?  

– Spørgsmålet har været, hvornår vi skulle starte med klimarabatter. Skulle vi vente til at markedet for elbiler er stort nok, eller skulle vi vente til, at det økonomisk kan betale sig for os. Det, der virkelig kommer til at rykke, er, når elbilerne har en økonomi og rækkevidde, som er sammenlignelige med benzin- og dieselbilerne. Lige nu kan vi kun prøve at skubbe lidt til det marked, uddyber Mikkel Klausen.

Vores medlemmer skal acceptere, at når deres Iphones falder til jorden, så får de ikke en ny

En samtale med medlemmerne
De grønne forsikringer har også til formål at starte flere samtaler med LB Forsikrings medlemmer om bæredygtighed, hvilket han fra undersøgelser ved, at de er begyndt at prioritere højere.

– Så der er helt sikkert en samtale, vi skal have sammen med vores medlemmer og samfundet om, hvordan vi taler bæredygtighed ind som noget, der gør en forskel. Heldigvis er tidsånden med os i den sammenhæng, men der er nogle ting, som vi stadig arbejder med, siger Mikkel Klausen.

Hvordan kan en samtale være med til at skabe større fokus på bæredygtighed?

– Hvis vi kan sende flere ting til reparation fremfor at købe nyt, så reducerer man også mængden af CO2-belastning. Men det betyder også, at vores medlemmer skal acceptere, at når de taber deres Iphones, så får de nødvendigvis ikke en ny, men den bliver repareret, forklarer han.

Omdrejningspunktet for samtalen mellem medlemmer og LB Forsikring skal nemlig være at passe på det, vi har, fortæller Mikkel Klausen.

Vi vil rigtig gerne invitere kollegaer, fagspecialister, medlemmer eller andre til den her samtale

Mere samarbejde for en grønnere forsikringsbranche
Mikkel Klausen fortæller, at man i LB Forsikring er klar på at samarbejde for en grønnere forsikringsbranche. Forsikringsbranchen er nemlig nødt til at finde ud af, hvor store de bæredygtige potentialer og muligheder er.

– Vi er interesseret i, hvad andre har af forslag. Det gælder både vores medlemmer, internt i organisationen, eksternt i forsikringsbranchen og ude blandt folk, som har arbejdet med bæredygtighed i længere tid, siger Mikkel Klausen, inden han uddyber.

– Vi vil rigtig gerne invitere kollegaer, fagspecialister, medlemmer eller andre til den her samtale. Det er nemlig en vigtig samtale, som vi skal have alle sammen og ikke kun i vores eget hus.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.