Pensionsselskabet PFA vil sænke sin CO2-udledning med 29 procent frem mod 2025.
– Det er jo for fanden sandt, det der sker på klimaområdet. Vi skal gøre alt, hvad vi kan på kort sigt for at reducere skaderne på den lange bane, siger PFA’s topchef, Allan Polack, til Finans.dk.
I en pressemeddelelse siger Alan Polack videre, at den grønne omstilling skal op i tempo.
– Det fik vi desværre bekræftet af den seneste klimarapport fra FN’s klimaråd, som understreger, at udledningen af CO2 skal ned med syvmileskridt. Vi vælger nu at sætte et nyt delmål, der kommer til at sætte en klar retning for, hvordan vi investerer vores mange kunders pensionskroner, siger Allan Polack, Group CEO i PFA, i meddelelsen.
Læs også: Europæiske forskere advarer om mulig masseudryddelse
IPCC-rapporten, den såkaldte klimarapport fra FN, bliver udgivet hvert syvende år. I rapporten fra begyndelsen af august konkluderer forskerne, at de stigende mængder CO2 i atmosfæren i ”overvældende” grad skyldes mennesker. Rapporten konkluderer videre, at mennesket ”utvetydigt” er skyld i den globale opvarmning.
Til Ritzau sagde Sebastian Mernild, klimaprofessor ved Syddansk Universitet og en af hovedforfatterne på rapporten, at Danmark ikke vil gå fri af konsekvenserne af de øgede CO2-mængde og den globale opvarmning.
– På vores breddegrader vil vi se flere ekstremhændelser. Både hvad angår varme- og nedbørsekstremer. Det er svært at sige, hvornår og hvor det vil ske, men den generelle forståelse er, at det i hvert fald er noget, vi ser ind i, lød det fra Sebastian Mernild.
Ifølge klimaprofessoren vil Nordeuropa i takt med temperaturstigningerne blive udsat for op mod 25 procent mere nedbør om året, mens Sydeuropa vil opleve et årligt fald på omkring 20 procent.
Vil se på investeringer
På LinkedIn skriver Allan Polack:
– De mål har vi sat, da vi sammen med nogle af de største investorer i verden er en del af den FN støttede alliance Net-Zero Asset Owner Alliance, hvor alle medlemmer forpligter sig til ikke at udlede CO2 fra deres investeringer i 2050.

PFA oplyser, at reduktionerne vil finde sted i selskabets børsnoterede aktier, ejendomme og kreditobligationer med udgangspunkt i 2019.
– I PFA mener vi, at et godt langsigtet afkast og et lavt CO2-aftryk i stigende grad vil hænge sammen i fremtiden. PFA bakker op om Paris-aftalens mål om at begrænse CO2-udledningen, og det er vores vurdering, at den grønne omstilling giver nogle interessante investeringsmuligheder, så vi kan skabe solide afkast til kunderne og på samme tid reducere klimabelastningen fra vores samlede investeringer, siger Allan Polack.
PFA forvalter investeringer på mere end 600 milliarder kroner for omkring 1,3 millioner kunder.
Ros fra naturfond
I december udsendte WWF Verdensnaturfonden sin ’Pensionsrapport 2020 – klimahandling i den danske pensionssektor’. Rapporten var den sjette rapport om emnet fra WWF.
Rapporten konkluderede, at det – trods positive takter – haltede med klimaindsatsen blandt de danske pensionsselskaber. Her tildelte WWF PFA 10 point ud af 18 mulige på klimaindsatsen.
– Danskernes pensioner er den største pengekasse i Danmark. Derfor ligger planetens fremtid i høj grad i deres hænder. Hvis pensionsselskaberne investerer bæredygtigt, hjælper de ikke bare klimaet, de fylder også danskernes lommer. Grønne investeringer giver nemlig attraktive afkast i disse år. Og så skal pensionsselskaberne også på banen omkring vores fælles natur, der også står midt i en galoperende krise. Der er ingen tid at spilde, lød det fra Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
Læs også: Dansk erhvervsliv bliver holdt i uvished
I Jyllands-Posten kalder Bo Øksnebjerg det ”super ambitiøst”, at PFA vil sænke udledningerne med 29 procent.
– I mere end 10 år har vi mødt en masse velvilje fra pensionsbranchen, men de har bare ikke rykket sig ret meget. Derfor er det afgørende, at de nu sætter nogle kortsigtede målsætninger, der omfatter selskabernes samlede investeringer, og hvor vi konkret kan holde øje med, om de når målene, siger Bo Øksnebjerg.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
