Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Ørsted udgiver klimahåndbog

Med bogen ønsker energiselskabet at sætte fokus på lederskabet i arbejdet med bæredygtighed.

Foto: Ørsted/presse

Energiselskabet Ørsted udgiver en ny håndbog om klimalederskab.

– At tage de nødvendige skridt for at holde sig inden for en temperaturstigning på 1,5 °C handler i bund og grund hverken om teknologi eller økonomi. Det handler om lederskab, og vi har ikke en måned, uge eller dag at spilde. Det seneste år har vi set et boom i regeringers og virksomheders klimaambitioner, og 2022 må blive året, hvor ambitionerne omsættes til handling, siger Mads Nipper i forbindelse med udgivelsen af håndbogen.

Bogen med titlen ’Getting on track for 1.5 °C – How governments and businesses can supercharge decarbonisation’ er en række råd fra Ørsted til, hvordan regeringer og virksomheder kan arbejde for at skabe en CO2-neutral energisektor.

I håndbogen lyder det i Mads Nippers forord videre:

”Regeringer og virksomheder skal se fremad og indse, at det ikke kun er moralsk nødvendigt at reagere at klimaændringerne, men også en finansiel nødvendigt. Gevinsten ved at bekæmpe klimaændringerne og transformere vores energisystem vil være enorm for både jobs, sundhed, økonomien og vores planet. De, der undlader at handle, vil være mindre konkurrencedygtige i en netto-nul-verden, og de vil sandsynligvis stå se frem til negative konsekvenser på bundlinjen.”

Herefter kaster bogen sig ud i syv kondenserede punkter, som regeringer og virksomheder – ifølge Ørsted – bør fokusere på i arbejdet med bæredygtighed. Blandt andet ’Handling er billigere end passivitet’, ’Hvad skal den private sektor gøre’ og ’Ørsteds engagement’.

Mads Nipper, adm. direktør for Ørsted. Foto: Ørsted

– Energi er stadig ansvarlig for over 70 procent af de globale CO2-udledninger. Uden øjeblikkelig handling vil verden ikke være i stand til at halvere udledningerne inden 2030, og vores forsøg på at begrænse den globale temperaturstigning til under 1,5 °C går tabt, lyder det videre fra Mads Nipper, der tilføjer:

– Som grøn foregangsvirksomhed har vi set, hvad der kan forsinke reduktionen af CO2 i verdens energisystemer, og vi ved, hvad der skal til for at sætte fart på den globale klimaindsats. Den viden vil vi gerne dele.

Verdens grønneste energivirksomhed

Håndbogen udkommer samtidig med Ørsted er blevet som verdens mest bæredygtige energiselskab.

– Jeg er glad for, at Ørsted igen er anerkendt som det mest bæredygtige energiselskab i verden – endda som et af de mest bæredygtige selskaber overhovedet, siger Mads Nipper i en pressemeddelelse.

Læs også: Vestas kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed

Bag kåringen står det canadiske erhvervsmedie, Corporate Knights, der med udgangspunkt i næsten 7000 virksomheder med en omsætning på over 6,5 milliarder kroner har rangeret de 100 mest bæredygtige virksomheder.

– Vi har transformeret vores virksomhed fuldstændigt for at komme derhen, hvor vi er i dag, og jeg er overbevist om, at bæredygtighed vil være en grundlæggende forudsætning for alle virksomheder om kun få år. Et benchmark som Corporate Knights’ Global 100 skaber en ambition om at nå til tops og spiller på den måde en vigtig rolle i at fremme virksomheders arbejde med bæredygtighed, siger Mads Nipper videre.

På Corporate Knights liste huserer Ørsted på en syvendeplads. Det er et fald på fem pladser sammenlignet med sidste år. Listen bliver toppet af Vestas, mens Chr. Hansen A/S ligger på en andenplads.

Vestas scorer som den eneste virksomhed på listen karakteren A+, mens Chr. Hansen lander et A. Ørsted modtager et A- for virksomhedens bæredygtighedsindsats.

I 2020 lå de tre danske virksomheder henholdsvis nummer 21, 24 og 2. Sidste år topscorer, Schneider Electric SE, ligger nummer 4 på listen.

Det er fjerde år i træk, at Ørsted af Corporate Knights bliver kåret til verdens mest bæredygtige energivirksomhed.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Connie Hedegaard med i priskomite

Den tidligere EU-kommissær slutter sig til navne som Kristian Jensen, Torben Möger Pedersen og Le Gammeltoft.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.