Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Nyt tiltag fra Better Energy skal fremme biodiversitet i solcelleanlæg

På FN’s dag for biodiversitet annoncerer Better Energy et samarbejde med Habitats.

Solcelleanlæg kan fremme biodiversitet, ifølge nyt samarbejde mellem Better Energy og Habitats. Foto: Pressefoto

Den ene gruopvækkende rapport efter den anden har i de senere år påpeget, at biodiversiteten i verden er under pres og at talrige dyrearter er i fare for at uddø.

Det skal et nyt dansk erhvervstiltag gøre sit til at modvirke. På FN’s internationale dag for biodiversitet lancerer det vedvarende energiselskab Better Energy og Habitats nemlig et samarbejde, som skal fremme plante- og dyrelivet. Det sker i første omgang som pilotprojekt i en af de solcelleparker Better Energy driver.

Senest har Better Energy leveret 100 procent grøn strøm til Chr. Hansen Danmark, mens Habitats
samarbejder med både med kommuner, offentlige og private virksomheder og institutioner om at sikre en høj biodiversitet i planlægning, anlæg og drift.

Ideen med samarbejdet er at udvikle landskabsplaner for solcelleanlæggene, som er designet til at skabe en “rig, vild og divers natur” for at forbedre biodiversiteten i Danmark, som det hedder i en presssmeddelelse.

– Vi ønsker at tage fuldt ansvar for de landområder vi bruger i en bredere kontekst. Habitats bidrager med deres ekspertise til at gøre vores solcelleanlæg endnu grønnere, siger Better Energy CEO Rasmus Lildholdt Kjær i meddelelsen og tilføjer

– Solceller er en unik vedvarende energikilde, fordi de kan kombinere ren energiproduktion og bevarelsen af oprindelige arter og bevaring af levesteder. Med grundig forskning og planlægning, kan solcelleanlæg hjælpe med at genskabe og bevare naturen, øge biodiversiteten og støtte op om sunde økosystemer.

Også medstifter af Habitats, Rasmus Vincentz, mener at initiativet kan få en reel betydning for biodiversiteten.

– Der er et enormt potentiale for at bringe denne her model i spil i mange flere solcelleanlæg både nationalt og internationalt – og derved bidrage signifikant til kampen mod tabet af biodiversitet, siger han.

Vigtigheden af biodiversitet bliver understreget af FN i en meddelelse om 2020-temaet for årsdagen for biodiversitet 22. maj.

“Biodiversitet er livets mangfoldighed på jorden og menneskets velbefindende og overlevelse afhænger af det,” skriver FN om 2020-markeringen af dagen, der har som tema, at “vores løsninger er i naturen”.

– Solcelleanlæg kan bruges til at give naturen den ro og tid, den har brug for til at komme sig og forny sig, hvis området er designet med det formål for øje. Ved at designe vores solcelleanlæg til multifunktionelt brug, kan Better Energy skabe fristeder, hvor naturen kan trives og forblive beskyttet, siger Michael Vater, vicedirektør for sustainable business i Better Energy.

Pilotprojektet i solcelleanlægget Blangslev ved Næstved er udvalgt, fordi det rummer enge, marsk og en sø, der er klassificeret af kommunen som havende høj biodiversitet. Ni ‘points of impact’ i forhold til biodiversitet er blevet identificeret og inkorporeret i solcelleanlægget. Det skal sikre gode forhold for fugle, insekter og planter, som allerede trives i området og kan få medvind af de naturforhold, der skabes i solcelleanlægget. Det kan på sigt føre til, at de arter migrerer og derved bidrager til biodiversiteten i de omliggende områder.

Det umiddelbart mindre skridt mod mere biodiversitet, handler om at bevise at menneskeskabt infrastruktur kan gå hånd i hånd med naturen, og at begge kan trives.

Forsiden lige nu:

Danskerne demonstrerer for biodiversiteten

Den 3. juni afholdes Danmarks første Folkets Biodiversitetsmarch. Tusindvis af borgere samles for at kræve politisk handling og en ny biodiversitetslov, som skal sikre 30 procent beskyttet natur i 2030.

Seneste artikler:

Departementschef skal afløse Möger

Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.