37 projekter inden for miljøteknologi skal dele en bevilling på omkring 81 millioner kroner.
Det oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.
Pengene er blevet fordelt af Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP) via en bevilling på finansloven og fra Forskningsreserven.
– Vores natur er i krise, og vi står over for store klima- og miljøudfordringer. Hvis vi skal nå regeringens ambitiøse målsætninger for vores klima og natur, så kræver det nye løsninger, og alle redskaber skal i brug, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i pressemeddelelsen.
Hun fortsætter:
– De danske virksomheder er heldigvis i verdensklasse, når det handler om at udvikle grøn teknologi. Og MUDP er et vigtigt værktøj til at omsætte ideer til handling i de kommende år.

MUDP støtter forskningsprojekter inden for ”den bredere miljødagsorden”. Programmet har modtaget 112 ansøgninger til et samlet beløb for omkring 284 millioner kroner.
Ministeriet skriver videre, at projekterne blandt andet er blevet udvalgt efter potentialet til at støtte op om implementeringen af klimaloven, klimahandlingsplanen og den grønne forskningsstrategi.
– Igen i år oplever vi stor interesse for at få del i midlerne fra MUDP, og vi har modtaget ansøgninger til langt over beløbet, vi har til rådighed. Det vidner om, at vi i Danmark er på forkant med udviklingen af fremtidens miljøteknologi, siger MUDP’s bestyrelsesformand Malou Aamund i pressemeddelelsen.
146 millioner kroner til rådighed
I forbindelse med forhandlingerne om Forskningsreserven 2020 blev et flertal i Folketinget enige om at afsætte 121 millioner kroner til MUDP.
Dermed har MUDP haft 146 millioner kroner til rådighed i 2021. Samtidig besluttede Folketingets partier gennem Forskningsreserven at afsætte 2,1 milliarder kroner til grøn forskning.
Styrkelse af danske virksomheder
Tilbage i 2019 blev det besluttet, at MUDP i årene 2020-2023 med udgangspunkt i FN’s Verdensmål skal arbejde for at ”stoppe tilbagegangen i biodiversiteten, bremse den globale opvarmning og beskytte miljøet og menneskers sundhed”. Det skal ske ved at styrke danske virksomheder.
– Vi glæder os i bestyrelsen til, sammen med virksomheder, forskere og andre gode kræfter, at hjælpe Danmark i front for den grønne omstilling. Med den nye 4-årige strategi og årets aftale om forskningsreserven har vi et rigtig godt udgangspunkt, lød det fra Malou Aamund.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Grundfos vinder pris for net zero plan
Grundfos modtager klimapåvirkningspris for deres arbejde med at reducere CO2-udledningen til dette års Sustainability Awards.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
