Det skal være nemmere for danske virksomheder at arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling.
Derfor har Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Energistyrelsen lanceret Klimakompasset, der kan hjælpe SMV’er med at dokumentere deres klimaaftryk over for omverdenen.
– Når jeg været ude at besøge virksomheder i Danmark, oplever jeg, at man virkelig gerne vil tage den grønne førertrøje på. Men jeg oplever også, at virksomhederne alt for ofte har svært ved at dokumentere over for kunder og samarbejdspartnere, hvad deres reelle klimaaftryk er, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.
Læs også: Her er de grønne punkter på finansloven
Håbet er, at Klimakompasset kan gøre virksomhederne mere bevidste om den grønne omstilling og give Danmark en konkurrencefordel i form af hårde klimadata.
– Virksomhederne, og især SMV’erne, har med andre ord efterlyst et værktøj, der udregner deres klimaaftryk. Derfor er jeg glad for, at vi i dag kan præsentere klimakompasset, der imødekommer netop denne efterspørgsel fra erhvervslivet, og som giver særligt de små og mellemstore virksomheder mulighed for at skabe konkrete markedsfordele og en større bevidsthed om klimaet generelt, fortsætter han.
Hos Dansk Industri er branchedirektør Jacob Kjeldsen positivt indstillet over for Klimakompasset.
– Vi oplever, at virksomhederne har en enorm lyst til at arbejde med reduktion af deres CO2-udledning, da de oplever et stigende krav om bæredygtighed fra kunder, medarbejdere og investorer. Men de har meget brug for en operationel måde at arbejde med CO2-regnskaber. Både for at bidrage til målsætningen om en 70 procent reduktion i 2030, men også fordi lavest mulige CO2-aftryk bliver et vigtigt konkurrenceparameter på de globale markeder nu og i fremtiden. Derfor er vi glade for at fortsætte samarbejdet med Erhvervsstyrelsen i dét arbejde, siger Jacob Kjeldsen til DI Business.
Samme melodi går igen hos SMVdanmark.
– Mange SMV’er synes, det er dødkompliceret at finde ud af, hvor meget CO2, de udleder. Ofte må de hyre dyre konsulenter for at få hjælp. De har faktisk brug for den viden, for ofte er de underleverandører til en storkunde, der forlanger styr på CO2-regnskabet, siger chefkonsulent i SMVdanmark, Bjarke Roed-Frederiksen, til Ritzau.
Klimakompasset er en webbaseret CO2-beregner, der kan findes på Virksomhedsguiden. Med Klimakompasset kan virksomheder:
- udregne den direkte CO2-udledning, som kommer fra virksomhedens egne aktiviteter, for eksempel transport og energiforbrug.
- udregne den indirekte CO2-udledning, som finder sted hos underleverandører og kunder i værdikæden, fx i produktionen samt i salg, brug og bortskaffelse af produktet.
- identificere klimaeffekten af forskellige CO2-reducerende tiltag.
Kilde: Erhvervsministeriet
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
