Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Grønne gravsten og malerspande og biler som bliver rippet for alt

PODCAST: Steffen Max Høgh har været på Green Innovation Week. Her interviewede han tre iværksættere til Bæredygtig Business. Alle tre har innovative løsninger, som bidrager til den grønne omstilling.

I dagens episode medvirker Lise Korsgaard, Sustainability Manager i Salling Autogenbrug, Sofie Winge-Petersen, Co-founder i paint’R og Nikolaj Tymm-Andersen, ejer af Timestone/Tymmstone. Foto: Bæredygtig Business

Genanvendelse af udtjente biler, en malerspand skabt af alternativ emballage og en grav- eller mindesten skabt af ler. Det er kort sagt hvad podcasten Bæredygtig Business handler om i dag. For ude i det danske land er der masser af innovative tiltag blandt SMV’er og iværksættere, og dem stiller Bæredygtig Business skarpt på. 

I dag møder vi tre iværksættere, som Steffen Max Høgh interviewede, da han var med til Green Innovation Week i Skive i september 2023. Det drejer sig om: 

Lise Korsgaard, Sustainability Manager i Salling Autogenbrug, som sælger reservedele fra biler til biler. De køber udtjente biler, og det unikke ved dem er, at de tømmer ALT ud af bilerne og forsøger at genanvende det hele. Det gør faktisk, at folk henvender sig specifikt til dem, når de skal skrotte en gammel bil, på trods af at de får færre skrotpenge for den.

Sofie Winge-Petersen, Co-founder i paint’R, som har gentænkt den klassiske malerspand, fordi den består af cirka 300 gram engangsplast, som professionelle malere kan bruge spandevis af hver dag. Så Print’r har opfundet en alternativ emballage, som nogle malere allerede har taget til sig. Den blev udviklet, mens Sofie studerede på DTU, og den er nu i produktion.

Nikolaj Tymm-Andersen, ejer af Timestone/Tymmstone, som laver gravsten og mindesten, der er skabt af ler fremfor granit og dermed er mindre belastende for planeten, vejer mindre og kan leveres med det samme. Familien kan faktisk have gravstenen med til begravelsen og sætte den ned sammen med kisten. Samtidig fortæller Timestones gravsten en historie om den afdøde, som en tung granitsten ikke kan fortælle på samme måde.

Lyt til podcasten her.

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.