Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Grøn omstilling er lig med øget konkurrenceevne – og digitalisering kan være løftestang

PODCAST: Trine Plambech fra Alexandra Instituttet fortæller Steffen Max Høgh om deres nye rapport “Omstillingsanfører” i denne episode af Bæredygtig Business.

Trine Plambech er Director of Digital Sustainability på Alexandra Instituttet. Foto: PR.

Bæredygtig Business’ vært Steffen Max Høgh har længe talt om, at bæredygtighed bliver det nye ”licence to operate” for verdens virksomheder, og noget tyder på, at den snebold allerede er begyndt at rulle blandt nogle af de danske produktionsvirksomheder. 

Det bekræfter dagens gæst Trine Plambech, Director of Digital Sustainability på Alexandra Instituttet.

Alexandra Instituttet har udarbejdet rapporten ”Omstillingsanfører”, som har ti danske produktionsvirksomheder som cases. De har alle kombineret de fordele, der ligger i digitalisering, med at løse problemerne på bæredygtighedsagendaen. Med rapporten vil de sætte fokus på, at omstilling er lig med øget konkurrenceevne, og det fortæller Trine Plambech om i dagens episode.

– Vi har undersøgt en masse virksomheder, screenet dem og udvalgt ti, som er gode eksempler og viser, hvordan de har fået øget konkurrenceevne netop på grund af bæredygtighed, fortæller hun til Steffen Max Høgh.

Behov for at lære fra de bedste

Der er mange gode eksempler fra de ti virksomheder i podcasten. Her er nogle udpluk fra rapporten:

Virksomhederne får stor fordel ved at bruge det digitale som løftestang til bæredygtighed

  • Det kræver dygtig ledelse, der involverer medarbejderne
  • Kravene til at være mere bæredygtige har spredt sig fra de store til desmå virksomheder
  • Det har spredt sig meget hurtigere end forventet
  • At det får virksomhederne til at rette fokus ud i værdikæden (samarbejdspartnere og deres ressourceforbrug – Scope 3)
  • At transformation er et lang, sejt træk i starten, men at man skal blive ved, fordi det bliver nemmere og snart også ”det nye normale”

Og hvorfor så disse ti virksomheder? Hver anden danske virksomhed mangler viden om bæredygtig omstilling, og derfor er der brug for nogle mindre virksomheder, andre kan spejle sig i, så man ikke kun hører om, hvordan de store spillere på markedet lykkes.

Lyt til episoden her: https://soundcloud.com/baredygtigbusiness/laer-af-de-10-bedste-danske-omstillingsanforere

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.