Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.

Med firmaet ELSK vil Lars Riis gøre op med den miljøbelastende traditionelle tøjindustri. Foto: iStock/Annaspoka

-Hvis folk vidste, hvordan deres tøj bliver lavet, ville de nok holde op med at købe det billige lort.

Lars Riis, stifter og bomuldskræmmer hos tøjfirmaet ELSK, er særdeles direkte i samtalen med podcastvært Steffen Max Høgh, som i denne episode af podcasten Bæredygtig Business tager tøj- og modebranchen under kærlig behandling.

Modeindustrien står for det næststørste forbrug af vand i verden og er ansvarlig for otte-ti procent af de globale CO2-udledninger. Det ved mange formentlig godt, og alligevel frister modebranchen med nye kollektioner, som mange mennesker falder for og køber, selvom garderoben er fyldt med tøj allerede.

Lars Riis var tidligere selv en del af den kommercielle fast fashion branche, indtil en dag, hvor han tænkte over, hvad han gerne ville med sit liv, og hvilke værdier han ville leve efter.

Det blev til tøjfirmaet ELSK, hvis mantra er ordentlighed og kvalitet – en forretning, der er bygget på, at skabe produkter der har den rigtige pris fra starten.

Vil uddanne kunderne

Og så vil ELSK i øvrigt også gerne tjene penge, så de kan fortsætte med at inspirere andre virksomheder til at gå den grønne vej og lægge pres på f.eks. deres producenter.

Som er lille tøjfirma, skal ELSK have forbrugerne til at acceptere, at de skal betale mere for tøjet.

-Udfordringen er til dels at forklare, hvorfor produkterne er dyrere, og der arbejder vi på i ELSK at uddanne vores kunder. Vi taler meget om nuancer, hvorfor en t-shirt koster hvad den koster og hvad historien bag den er, siger Lars Riis.

Lyt til podcasten her.

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.