nyheder

Flere virksomheder skal elektrificeres

DI og Dansk Energi lancerer kampagne, der skal vise fordele ved at sætte strøm til sin virksomhed.

Af - 9. september 2021

DI og Dansk Energi vil promovere øget elektrificering blandt virksomheder. Foto: Dragan Mihajlovic/iStock

Få Sustain Reports nyhedsbrev
Tilmeld dig gratis

I marts 2020 indgik regeringen og dansk erhvervsliv en aftale om 13 partnerskaber inden for forskellige sektorer. For energi- og forsyningsbranchen betød aftalen blandt andet udfasning af fossile brændstoffer og udbygning af vedvarende energi.

Alt sammen for at nå regeringens plan om at sænke CO2-udledningerne med 70 procent i 2030.

Erhvervslivets Klimaalliance, der består af Dansk Industri og Dansk Energi, lancerer derfor en kampagne, der skal få flere virksomheder til at vælge strøm frem for fossile brændstoffer. Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Et land som Danmark, der investerer så meget i vedvarende energi og har et af verdensbedste elnet, skal i højere grad bruge det mest effektive klimaværktøj, lyder det fra Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi, i meddelelsen.

Han tilføjer:

– Vi bliver alle grønnere og rigere med strøm. Mange danske virksomheder er i gang med elektrificeringen, og vi håber, at den her kampagne inspirerer flere rundt omkring i landet til at erstatte fossile brændsler med den strøm, der bliver stadig grønnere.

Politiske tiltag skubber på

Danske virksomheder kan reducere op til 70 procent af deres udledning af drivhusgasser inden 2025 ved at elektrificere deres drift, oplyser Erhvervslivets Klimaalliance.

Det skyldes, at strømmen i dag i stigende grad kommer fra vind- og solenergi.

Ifølge Energistyrelsen vil de nuværende politiske tiltag, der blevet taget allerede nu, betyde, at den såkaldte manko, det vil sige forskellen mellem det forventede og det reelle resultat, i forhold til målet om 70 procents CO2-reducering i 2030, nu ligger på 11,8 millioner ton, fra tidligere 20 millioner ton.

Læs også: Regeringen præsenterer plan for fremtidens grønne Danmark

En stor del af dette skyldes planerne for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi, klimaaftale for energi og industri samt aftale om grøn omstilling af vejtransporten, viste en rapport tidligere på året.

Store gevinster at hente

Men det ikke handler om kun om at blive grønnere for sin samvittigheds skyld, oplyser Dansk Industri. Det er også et spørgsmål om, at det forbedrer ens konkurrenceevne.

– Vi skal i gang med at udnytte den grønne strøm alle steder i vores samfund. I industrien kan man inden for en relativt kort tidshorisont hente både klimagevinster og økonomiske gevinster, lyder det fra Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri, i meddelelsen.

Derudover bliver omkostninger for produktion eller drift lavere, fordi det danske enkelt er en billigere løsning for de fleste virksomheder.

– Så vi skal sætte yderligere fart på elektrificeringen og igen vise resten af verden, at det godt kan betale sig at være klimavenlig, tilføjer Emil Fanikke Kiær.

Erhvervslivets Klimaalliance afholder en energipolitisk konference 6. oktober, hvor man kan høre mere om elektrificeringen af virksomheder.

Tags: