Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Fem ting, vi vil se på Kulturnatten

Jordskælv i Klimaministeriet og drinks hos Mellemfolkeligt Samvirke står på programmet.

Kulturnatten bliver i år afholdt 15. oktober. Foto: Maria Sattrup / Sattrup & Høst

Kulturnatten (i København) står for døren. Og programmet bugner af interessante emner og besøg … også med bæredygtighedsbrillerne på.

Sustain Report præsenterer her fem ting, som vi selv har tænkt os at kigge nærmere på fredag 15. oktober.

Det bæredygtige byggeri

På Jarmers Plads åbner Realdania dørene for bygningsinteresserede og andet godtfolk. TV-værten Christian Degn, kendt fra blandt andet DR-succesen ’Hammerslag’, er vært, og gæsterne kan blandt andet se nærmere på flere af de projekter, som Realdania støtter. Det sker blandt andet gennem virtual reality. Lyder det kedeligt for de mindste? Frygt ej, for Realdania afholder skam også cirkus.

Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00

Realdania
Jarmers Plads 2
1551 København V

Skrøbelig kraftfuldhed

Dannerhusets bidrag til Kulturnatten er fotoudstillingen ’Red Min Søster’ af fotografen Sarah Buthmann og blomsterdesigneren Poppykalas.

I ’Red Min Søster’ viser Buthmann og Poppykalas gennem fotos af ti kvinder, at kvinder, der har været udsat for vold, både er smukke, skrøbelige og fulde af kraft.

Danner beskriver udstillingen som en vision om at skabe et samfund, hvor borgerne sammen arbejder på at stoppe vold mod kvinder. 

Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00

Danner
Nansensgade 1
1366 København K

Ytringsfrihed!

Indrømmet, her har jeg ladet mit arbejde som redaktør smitte af på valget. For hos IMS (International Media Support) kan gæsterne lære mere om, hvordan pressefriheden og ytringsfriheden over hele verden oplever et stigende pres.

Til at illustrere det øgede tryk vil først TV2-korrespondent Rasmus Tantholdt fortælle om sine erfaringer fra mange arbejdsrejser over hele verden. Med udgangspunkt i Talibans overtagelse af Afghanistan vil journalist og dokumentarist Nagieb Khaja senere fortælle om sin seneste tur til landet.

Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00

IMS (International Media Support)
Nørregade 18, 1. sal
1165 København K

Jordskælv hos Dan Jørgensen

Besøget i Klimaministeriet byder på arrangementer for både børnene og forældrene. Her kan I lære om alt fra Danmarks klimapartnerskaber over lagring af CO2 i undergrunden og feltarbejde på Grønlands indlandsis. Og så kan I prøve at lave jordskælv. Og hvem vil ikke gerne prøve det?

Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00

Klima- Energi og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

Stil sulten

Uden mad og drikke, dur helten ikke … sagde stort set ingen mennesker mere. Men det er jo sandt.

Når du skal have stillet din sult, kan du smutte forbi Mellemfolkeligt Samvirke og Den Grønne Studenterbevægelse, hvor du nyde et godt folkekøkken samtidig med, at du bruger din sangstemme til fællessang.

Der bliver i øvrigt også lokket med en ”alsidig” bar.

Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12
2200 København N

Kulturnatten

Kulturnatten er blevet afholdt siden 1993.

Siden 2004 har foreningen Kulturnatten i København tilrettelagt Kulturnatten i København og på Frederiksberg. Datoen er altid på fredagen op til skolernes efterårsferie.

I 2019 blev solgt tæt ved 67.000 kulturpas til arrangementet.

Kilde: Kulturnatten.dk

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.