Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Fem ting er afgørende for produkters emotionelle levetid

PODCAST. Vi skal blive bedre til at beholde ting i stedet for at købe nyt. Industriel designer Peter Byrial Jensen har skrevet PhD om hvordan design kan understøtte holdbarhed og levetid. Han er gæst hos Steffen Max Høgh i Bæredygtig Business.

Peter Byrial Jensen har skrevet en PhD med navnet ”Designed to Last" om bæredygtige forretningsmodeller og om produktlevetider.

Hvad er det, der gør, at vi forbrugere har lyst til at beholde de ting vi køber, i stedet for at skille os af med dem og købe nyt?

Der er især fem parametre, der forlænger den såkaldte ”emotionelle levetid”, og det har Peter Byrial Jensen skrevet en PhD om.

Han har en baggrund som industriel designer og ingeniør. Hans PhD med titlen ”Designed to Last” handler om bæredygtige forretningsmodeller og om produktlevetider. Og ikke blot har han fundet ud af hvilke parametre, der forlænger den emotionelle levetid – han giver også gode råd til virksomheder om, hvordan de designer fremtidens produkter, så vi forbrugere beholder dem.

I podcasten dykker Steffen Max Høgh sammen med Peter Byrial Jensen ned i de parametre, der kan gøre, at en virksomheds produkter kan blive elsket i hele levetiden, og ikke kun i købssituationen.

De afgørende parametre er:

 • Prisen. Jo dyrere tingene er, jo bedre passer vi også på dem, statistisk
  set
 • Minderne spiller også ind. Hvis vi har nogle gode minder knyttet til et
  produkt og hvad vi har brugt det til, er der større chance for, at vi
  beholder det
 • Nostalgi – noget der minder om en person, vi holder af, for eksempel
  farfars gamle ur
 • Komfort – hvis noget bliver ved med at være behageligt at bruge
 • Personlighed – hvis vi kan spejle vores personlighed i et produkt

Lyt med og hør alle de gode eksempler på ting der er ”Designed to Last”, fra Legos klodser og Porsches biler. Og få et kig ind i fremtiden, hvor en virksomhed måske har tre faste produkter, der på ydersiden ser ud som de altid har gjort, men hvor indmaden er opdateret.

Lyt med her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.