Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

11 erhvervskvinder dyster om pris for ‘sustainable leadership’

Fredag 31. januar uddeles Women’s Board Award for syvende gang.

Women's Board Award
Marianne Bedsted, adm. direktør for Salling Group, er en af de nominerede kvinder til årets Women's Board Award

Fremover vil investeringsbanken Goldman Sachs ikke børsnotere selskaber i USA og Europa, som kun har hvide mænd i bestyrelsen. Hvis den tendens breder sig, er der en ekstra god grund for danske bestyrelsesformænd til at tjekke listen over de nominerede kvinder til bestyrelsesprisen Women’s Board Award, som uddeles 31. januar.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og nyslået formand for et FN-panel om skattely, CEO i Deloitte, Anders Dons og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary er blandt talerne, når 11 erhvervskvinder konkurrerer om at vinde prisen.

Og ligesom de seneste priser for Årest Leder (Mads Nipper, CEO for Grundfos) og Årets bestyrelsesformand (Thomas Thune Andersen fra Ørsted) har temaet for Women’s Board Award også fokus på indsatsen for bæredygtighed med overskriften ‘Sustainable Leadership’.

Men hvorfor og hvad ligger der i det? Svaret har Susanne Hoeck, medstifter af Women’s Board Award.

– Temaet er jo ikke særlig originalt for alle taler bæredygtighed. Men vi vil gerne anskue det i et dobbelt perspektiv, hvor bæredygtig ledelse både handler om at tage medansvar for miljøet med mere, men også handler om mennesker. For ledelse handler ikke kun om, hvilke resultater man skaber, men også om hvordan man leder bæredygtigt og langsigtet. Det vil sige, at man forstår vigtigheden af at passe på medarbejderne og har fokus på den menneskelige dimension, så man som leder tager ansvar for trivslen og forstår værdien af det inkluderende lederskab, siger Susanne Hoeck.

Formålet med prisen er blandt andet at synliggøre inspirerende, kvindelige bestyrelsesmedlemmer med potentiale til at indtage en formandspost. Kun hvert fjerde bestyrelsesmedlem i de børsnoterede selskaber er nemlig kvinde, og mere end halvdelen af virksomhederne har ingen kvinde i bestyrelsen.

Thune: Ledere defineres ud fra en meget maskulin tilgang
I spidsen for juryen er Ørsteds bestyrelsesformand Thomas Thune Andsersen, som i 2019 var aktuel med en bogen “Dronningens nye klæder – den danske myte om kønsdiversitet”, som netop er kåret som Årets Ledelsesbog 2019. Her gjorde han det klart, at et fokus på diversitet i bred forstand, blandt andet med fokus på kvinder, også gavner de mænd, der ikke skriver under på stereotype maskuline værdier.

– I dag har vi en tilbøjelighed til at definere en leder ud fra en meget maskulin tilgang. Og vi skal forstå, at det nogle gange er den helt rigtige tilgang, og andre gange den helt forkerte. Hvis vi stoppede op og tænkte på, hvad det er, vi mener med ordet “leder”, så tror jeg, at man automatisk får åbnet nogle døre. I dag er der jo en tilbøjelighed til, at vi tvinger de mennesker med feminine værdier til at skulle opføre sig som om, at de var maskuline, sagde han i et interview med Sustain Report.

Sidste år løb Helle Valentin, MD & Global Account Partner, IBM, med sejren og igen i år er en bred vifte af erhvervskompetencer repræsenteret med topledere fra mange forskellige brancher.

Kandidaterne til Women’s Board Award 2020
Susanne Given, bestyrelsesmedlem Made.com, Outfittery m.fl.
Susanne Mørch Koch, CEO, Danske Spil
Marianne Bedsted, CEO, Salling
Anne Louise Eberhard, Bestyrelsesmedlem, FLSmidth, Topdanmark m.fl.
Marianne Wiinholt, CFO, Ørsted A/S
Marianne Dahl Steensen, & Operations, Western Europe, Microsoft
Sisse Fjelsted Rasmussen, Group CFO, STARK Group
Christina Grumstrup Sørensen, Senior Partner, Copenhagen infrastructure Partners
Rikke Kjær Nielsen, Partner, EQT Partners
Mette Vestergaard, Global People & Business Transformation, LEO Pharma
Britt Melbye, CEO, Atos

Fakta om Women’s Board Award
Women’s Board Award blev første gang uddelt i Danmark i 2014

Tidligere modtagere af prisen tæller Eva Berneke, CEO, KMD (2014), Merete Eldrup, CEO, TV2 (2015), Lene Skole, CEO, Lundbeckfonden (2016), Pernille Erenbjerg, CEO, TDC A/S (2017):Marianne Erenbjerg CEO, CMS Bakery Solutions (2018), Helle Valentin, MD & Global Account Partner, IBM (2019).

Juryen består af: Thomas Thune Andersen (formand for juryen), Bestyrelsesformand Ørsted A/S, m.fl., Marianne Kirkegaard, CEO, CMS Bakery Solutions, Bestyrelsesformand Fertin Pharma, Vagn Sørensen, Årets Bestyrelsesformand 2018, Jørgen Huno Rasmussen, Bestyrelsesformand, Helle Valentin, MD & Global Account Partner, IBM og Gunnar Eckbo, Bestyrelsesanalytiker, Styreinformasjon AS.

Prisen er stiftet af den danske journalist Susanne Hoeck og den norske organisation Styreinformasjon, og uddeles også i Finland, Norge, Sverige og Schweiz. Partnere bag prisen er Alumni, Deloitte og Lederne.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.