Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Employer advocacy skal ikke bruges som reklamesøjle

PODCAST. Vil man bruge medarbejdere i sin kommunikation har man samme problemstilling som med greenwashing. Der skal være bund i budskaber og kulturen, fastslår Anne Frost, som gæster Steffen Max Høgh i Bæredygtig Business.

Anne Frost har arbejdet med employer advocacy i sin egen rådgivningsvirksomhed i en årrække. PR-foto

Employee Advocacy går ud på, at mennesker taler med andre om deres faglighed enten fysisk eller via sociale medier. Det er vidensdeling, transparens og relationsdyrkelse.

Steffen Max Høgh leger som sædvanlig djævelens advokat, og udfordrer Anne Frost, når han spørger, om Employee Advocacy ikke bare bliver en reklamesøjle for en virksomhed?

Jo, siger hun, det kan det godt blive, og det gider vi ikke at læse om eller høre på.

– Virksomhederne skal respektere, at medarbejderne ikke er deres nye, ekstra distributionskanal. Og medarbejderne skal ikke bruge taletid på SoMe og fortælle, at de arbejder i X-virksomhed, og at det simpelthen er så fedt. Det handler om at de deler deres faglighed, rækker ud efter viden, løfter en dagsorden, positionerer sig selv til deres næste job eller bliver klogere, siger Anne Frost.

Ikke en kampagne – men en kultur

Er der en parallel mellem bæredygtighed og Employee Advocacy? Ja, men for at undgå at de eller virksomheden bliver anklaget for greenwashing, er det vigtigt, at medarbejderne kun fortæller om det, de selv arbejder med og ved noget om. De skal også klædes ordentligt på og uddannes til at tale om bæredygtighed generelt.

I episoden får du gode råd til, hvordan man som virksomhed kan arbejde strategisk med Employee Advocacy ved at indarbejde det i organisations- og forretningsstrategien, sørge for at få topledelsens opbakning og forstå, at begrebet ikke er en kampagne eller et projekt men en virksomhedskultur og måde at være på.

Lyt til episoden her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Podcastserie afslører vilde fortællinger grundstof for grundstof

Gennem 118 afsnit vækker podcastserien “Periodisk” alle grundstoffer til live. Med skuespiller Simon Bennebjerg i rollen som det periodiske system er hvert afsnit unikke fortællinger om grundstoffernes egenskaber, opdagelse og dilemmaer.

Departementschef skal afløse Möger

Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.