Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Dokumentar om klimaloven åbner CPH:DOX

Klimaministeren er en af hovedpersonerne i åbningsfilmen på CPH:DOX.

Pressefoto fra dokumentarfilmen '70/30' af Phie Ambo, som kan ses eller streames i løbet af CPH:DOX

Processen bag de politiske forhandlinger om 70 pct.-målsætningen er emnet for dokumentarfilmen ’70/30′, som åbner CHP:DOX 21. april. Filmen har verdenspremiere på festivalen og er udtaget i hovedkonkurrencen.

Åbningsfilmen sender et stærkt signal om, hvilket emne mange af filmskaberne er optaget af. Den er skabt af danske Phie Ambo og ideen udspringer af hendes personlige klimabekymring.

– Som klimaaktivist kan man blive desperat over, hvor langsomt det politiske arbejde går. Jeg har tænkt, om beslutningstagerne overhovedet lever i samme tidsalder, om de læser de samme rapporter, eller om de bare er ligeglade, fordi de selv snart skal dø,” siger Phie Ambo til DFI.dk og tilføjer:

– Men jeg er blevet virkelig positivt overrasket over at finde ud af, at vi rent faktisk er på samme side, og at politikerne har haft sindssygt travlt med at skabe en bredt funderet klimalov og alle prøver at komme i mål med at reducere udledningen med 70 procent. Mine skuldre er simpelthen faldet med 10 centimeter.

Åbningsgallaen sker med deltagelse af klimaminister Dan Jørgensen, forhenværende formand for Klimaudvalget, Ida Auken, og de to klimaaktivister, Esther Kjeldahl og Selma de Montgomery fra Den Grønne Studenterbevægelseog og kan streames.

Også andre film sætter klimaet på dagsordenen. Pernille Rose Grønkjærs ‘Solutions’ dokumenterer verdens førende forskere, som isolerer sig i ti dage i New Mexicos ørken for at udvikle løsninger på verdens mest akutte problemer.

– Mit hoved var ved at sprænges. Jeg følte hele tiden, at jeg lå på kanten af forstå det hele og ikke vide, hvor vi skal hen, og sådan tror jeg faktisk også at forskerne havde det, siger Pernille Rose Grønkjær i et interview med Science Report.

Den 22. april åbner festivalens Science-program. Det inkluderer en samtale mellem Pernille Rose Grønkjær og de fire forskere økonom Birthe Larsen, astrofysiker Anja C. Andersen, filosof Vincent Hendricks og professor Mikkel Flyverbom. Læs mere her.

Udvalgte film om bæredygtighed på CPH:DOX
‘Anthropocene in C Major’
Filmen er en audiovisuel liveperformance, der genfortæller menneskehedens 12.000 års indflydelse på jorden gennem en symfoni af musik og film.

Dear Future Children
Tre unge, kvindelige aktivister i Uganda, Hong Kong og Chile i fælles front for fremtiden, i en optændt film af en bare 21-årig dokumentarist.

From the Wild Sea (Fra det Vilde Hav)
Forholdet mellem mennesker og dyr set fra dyrenes vinkel i en film fra de europæiske kyster, hvor frivillige kæmper for at redde naturen.

How to Kill a Cloud
Hun har 3 år til at få det til at regne i ørkenen. Men for hvilken pris? En finsk kvinde i et dilemma mellem forskning, finansiering og frihed.

Living Water
En antropolog på field trip i Jordans ørkener, hvor en forfilm til fremtidens konflikter om klodens knappe ressourcer udspiller sig.

The New Corporation: The Unfortunately Necessary Sequel
Ville du stole på en stjernepsykopat? Kapitalismekritik for alle pengene i en skarp og sorthumoristisk analyse af, hvorfor verden er af lave.

Who We Were
Er mennesket kun en forbipasserende gæst på Jorden? Seks markante mennesker ser på tidens kriser fra hver sin faglige vinkel i en visionær storfilm.

Kilde og beskrivelse: CPH:DOX

OM CPH:DOX
Dokumentarfilm-festivalen finder sted fra 21. april til 12. maj både online og i biograferne. Fra 21. april til 5. maj kan man se samtlige 170 film på doxonline.dk. Fra 6.-12. maj bliver et udvalg af programmet vist i de københavnske biografer.

Kilde: DFI.dk

Læs også: 9 underholdende dokumentarer om bæredygtighed

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.