Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

DI-formandens egen virksomhed er langt fra at levere på løfter om ligestilling

I de store danske ingeniørfirmaer Cowi og Niras har de få kvindelige topchefer ansvar for støttefunktioner, og de er hentet udefra. Deres mandlige kolleger er ofte af egen avl.

Lars-Peter Søbye står som DI-formand bag DI's løfter om ligestilling. Men i hans egen virksomhed, Cowi, er der stadig en skæv topledelse. PR-foto: DI/Hans Søndergaard.

Der er langt fra Rådhuspladsen til ingeniørkoncernen Cowis hovedkontor på Parallelvej i Lyngby. I hvert fald mentalt, når emnet er ligestilling.

Sidste forår kom Dansk Industri med et ‘Gender Diversity Pledge’, hvor virksomhederne forpligter sig til at arbejde for ligestilling. Men når DI’s formand, Lars-Peter Søbye, tager turen fra DI’s glashus på Rådhuspladsen til Cowi, hvor han er adm. direktør, virker det som om at løfterne om ligestilling bliver glemt et sted på Lyngbymotorvejen. Holder man kønsfordelingen i Cowis topledelse op mod de DI-løfterne om ligestilling, er der en parallelverden på Parallelvej.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: