Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

DGNB-chef: Vores udgangspunkt er bygningen

DGNB er vokset ud af byggebranchen, derfor er det naturligt, at de sociale kriterier har fokus på bygningen. Med EU-taksonomien kan der dog komme flere sociale kriterier i DGNB, lyder budskabet fra vicedirektør Frederik Waitz, Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

DGNB er vokset ud af byggeriet. Derfor er det naturligt at ordningen har fokus på selve bygningen, argumenterer vicedirektør Frederik Waitz fra Rådet for Bæredygtigt Byggeri. Foto: Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

DGNB-certificeringen er vokset ud af byggeriets egne virksomheder og organisationer. Derfor er det naturligt, at man i certificeringen har haft fokus på selve bygningen, når man har fastsat hvilke kriterier, der skal måles på, når man vil måle den sociale bæredygtighed. For det er her, de bygningskonstruktører og ingeniører, der arbejder med ordningen, har deres spidskompetencer.

Sådan lyder argumentationen fra vicedirektør Frederik Waitz fra Rådet for Bæredygtigt Byggeri, da Sustain Report beder om hans kommentar til kritikken af, at de sociale kriterier i DGNB rammer skævt.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: