Du har sikkert hørt om begrebet Degrowth, som Steffen Max Høgh taler med sin gæst Marcus Feldthus om i podcasten Bæredygtig Business. Marcus Feldthus ved en masse om denne filosofi eller tankegang, og i denne podcastepisode bliver der talt om, hvorvidt Degrowth er vejen frem, hvem der skal sørge for, at det sker, hvad det medfører og om det kommer det til at ske under alle omstændigheder.
Marcus Feldthus er 30 år, uddannet fra CBS og medstifter af kommunikationsbureauet Abel, og så er han selv podcastvært. Han skriver om Degrowth i et forretningsperspektiv, og selvom han ikke kalder sig selv for ekspert, har han tilegnet sig en masse viden om begrebet, som han velvilligt deler ud af, både på LinkedIn og i denne episode af Bæredygtig Business.
Læs også: Isbjørnen skal dø, hvis klimakommunikation skal rykke på holdninger
Men hvad er Degrowth?
– Det er en demokratisk, planlagt reduktion af den globale økonomi og produktion for at opnå bæredygtighed på social og retfærdig vis, fortæller Marcus, som både har lavet en Spotify-liste over de bedste podcasts om emnet og har skrevet en kort guide til dem, der ikke er så bekendte med begrebet. Ikke mindst fordi der er mange misforståelser om Degrowth, blandt andet hos medierne. Degrowth handler om, at vi skal dele ressourcerne bedre. Men det ikke bare det, vi kalder socialisme, spørger Steffen Max Høgh.
– Jo, det kan man godt kalde det, svarer Marcus Feldthus og fortsætter:
– Kapitalisme har skabt kæmpe velstand, men kun for nogle. Og er det ikke på tide, at vi får fordelt den velstand og begynder at tænke anderledes, så kapitalismen ikke tærer yderligere på jordens ressourcer?
Lyt med til en spændende episode, hvor de to herrer kommer vidt omkring Degrowth, Post Growth, og at Degrowth er nødvendigt, fordi vi er i gang med at overskride de planetære grænser. Og hvor Marcus Feldthus forklarer, at han godt mener, det kan lade sig gøre, at vi alle har et godt liv trods en mindre økonomi og en mindre produktion. Og sidst, men ikke mindst, hvordan vi kommer hen til Degrowth.
Lyt til podcasten her.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.