Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

“Degrowth” skal skabe bæredygtighed på social og retfærdig vis

PODCAST: – Kapitalisme har skabt kæmpe velstand, men kun for nogle. Er det så ikke på tide, at vi får fordelt den velstand og begynder at tænke anderledes, så kapitalismen ikke tærer yderligere på jordens ressourcer? Spørger Marcus Feldthus, når han gæster Steffen Max Høgh i podcasten Bæredygtig Business.

Marcus Feldthus. Foto: PR

Du har sikkert hørt om begrebet Degrowth, som Steffen Max Høgh taler med sin gæst Marcus Feldthus om i podcasten Bæredygtig Business. Marcus Feldthus ved en masse om denne filosofi eller tankegang, og i denne podcastepisode bliver der talt om, hvorvidt Degrowth er vejen frem, hvem der skal sørge for, at det sker, hvad det medfører og om det kommer det til at ske under alle omstændigheder. 

Marcus Feldthus er 30 år, uddannet fra CBS og medstifter af kommunikationsbureauet Abel, og så er han selv podcastvært. Han skriver om Degrowth i et forretningsperspektiv, og selvom han ikke kalder sig selv for ekspert, har han tilegnet sig en masse viden om begrebet, som han velvilligt deler ud af, både på LinkedIn og i denne episode af Bæredygtig Business.

Læs også: Isbjørnen skal dø, hvis klimakommunikation skal rykke på holdninger

Men hvad er Degrowth?
– Det er en demokratisk, planlagt reduktion af den globale økonomi og produktion for at opnå bæredygtighed på social og retfærdig vis, fortæller Marcus, som både har lavet en Spotify-liste over de bedste podcasts om emnet og har skrevet en kort guide til dem, der ikke er så bekendte med begrebet. Ikke mindst fordi der er mange misforståelser om Degrowth, blandt andet hos medierne. Degrowth handler om, at vi skal dele ressourcerne bedre. Men det ikke bare det, vi kalder socialisme, spørger Steffen Max Høgh.

– Jo, det kan man godt kalde det, svarer Marcus Feldthus og fortsætter:
– Kapitalisme har skabt kæmpe velstand, men kun for nogle. Og er det ikke på tide, at vi får fordelt den velstand og begynder at tænke anderledes, så kapitalismen ikke tærer yderligere på jordens ressourcer?

Lyt med til en spændende episode, hvor de to herrer kommer vidt omkring Degrowth, Post Growth, og at Degrowth er nødvendigt, fordi vi er i gang med at overskride de planetære grænser. Og hvor Marcus Feldthus forklarer, at han godt mener, det kan lade sig gøre, at vi alle har et godt liv trods en mindre økonomi og en mindre produktion. Og sidst, men ikke mindst, hvordan vi kommer hen til Degrowth.

Lyt til podcasten her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.