Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

De åbnede dørene for både ligestilling og omstilling

FEMININ FORTROP. På hver sit felt har Lise Kingo og Connie Hedegaard været med til at sætte bæredygtighed på dagsordenen. Vi har benyttet 8. marts til en snak med dem og to andre kvindelige bæredygtighedsveteraner.

Lise Kingo er en af de helt store kvindelige profiler, der gennem årtier har været med til at udvikle den bæredygtige branche. Foto: FN/Cia Pak.

Historien om hvordan bæredygtighed tog de første spæde skridt til at blive en faglighed  er både fyldt med  personfortællinger om stærke kvinder, men i mindst lige så høj grad en fortælling om ligestilling.

De stærke kvinders historier er brikker i en større fortælling: Kvinder har ført an med at sætte bæredygtigheden på virksomhedernes agenda, og den bæredygtige faglighed er derfor et af de steder, hvor kvinderne har vundet fodfæste på chefposter og i bestyrelser.

-Der er næsten ikke et FN-topmøde, hvor der ikke er kvindelige beslutningstagere, som mødes og diskuterer, hvordan det går. Nogle år har chefen for klima været en kvinde, topmøde-præsidenten var kvinde, chefforhandlere var det. Det er et område, hvor der ofte er en bedre kvindelig repræsentation med undtagelse af energi- og forsyningssektoren, fortæller tidligere EU-kommissær og minister Connie Hedegaard.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Discover more from Sustain Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading