Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Danske virksomheder ligger i front med grønne patentansøgninger

Danske virksomheder indtager stærk position indenfor udviklingen af grøn teknologi. Og det er ikke blot gode nyheder for den grønne omstilling, men også for Danmarks økonomi.

Grøn teknologisk fremgang. Foto: iStock/audioundwerbung

Danske virksomheder ansøger om dobbelt så mange grønne patenter som de øvrige lande i Europa.

Det gælder for udviklingen af de teknologier, der beskæftiger sig med at begrænse virkningerne af CO2-udledninger. Det er f.eks. indenfor flyindustri, byggeri eller distribution af energi. Det er virksomheder som Novozymes, Haldor Topsøe, Danfoss og Grundfos Holding, der søger patenterne.

Danmark skiller sig positivt ud i en undersøgelse lavet af Den Europæiske Patentorganisation (EPO) og Den Europæiske Varemærkemyndighed (EUIPO), der tegner et billede af patentlandskabet i perioden 2015-2019. 

Ser man på danske virksomheders samlede patentansøgninger, er nemlig knap hver femte ansøgning kategoriseret under grøn innovation. Og når det kommer til antallet af grønne ansøgninger pr. land, ligger Danmark også helt i top på en fjerdeplads, fremgår det af undersøgelsen (se graf nedenfor). 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: