Hvis ikke der kommer yderligere grønne aftaler og tiltag på plads, når Danmark kun at reducere drivhusgasserne med 55 pct. ud af de 70 pct. klimaloven kræver i 2030.
Det viser Energistyrelsens Klimastatus og -fremskrivning 2021.
De forventede udledninger i 2030 er reduceret med 8,2 mio. ton CO2e. Det er en reduktion, som stort set svarer til den årlige CO2-udledning fra alle danske person- og varebiler, ifølge klimaministeriet.
Dermed mangler der fortsat 11,8 mio. ton CO2e for at opfylde 70 pct. klimamålet på 20 CO2e i 2030.
Selvom der er behov for at få yderligere fart på klimatiltagene, er Energistyrelsens fremskrivning en god nyhed for klimaminister Dan Jørgensen.
Den viser nemlig, at det står bedre til med at reducere drivhusgasserne end hidtil antaget.
– Vi er kommet langt på bare ét år og vi er kommet længere end først antaget. Det er godt nyt – ikke mindst for klimaet, siger klimaminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.
Han henviser til, at de 8,2 mio. tons CO2e er næsten to mio. tons mere end forventet i forhold til de senest offentliggjorte tal i Redegørelse for klimaeffekter fra december 2020.
Det skyldes ifølge ministeriet, at gassen i Danmark er blevet grønnere, fordi der bliver produceret mere biogas, blandt andet som følge af politisk prioritering af området. En mindre del af reduktionen skyldes desuden en teknisk nedjustering af den forventede udledning fra blandt andet lavbundsjorder samt færre forventede udledninger fra el-og varmeproduktion.
– Bredt samarbejde i Folketinget har skabt et solidt grundlag. Det betyder ikke, at vi hviler på laurbærerne. Vi arbejder videre for at finde reduktioner på vej mod et klimaneutralt samfund. Det er ikke nogen let opgave, og derfor er vi også allerede nu ved at se på, hvordan vi kan finde yderligere reduktioner, tilføjer Dan Jørgensen i meddelelsen.
Energistyrelsen peger på flere faktorer, der har bevirket et fald i udledningen af drivhusgasser. Det skyldes blandt andet effekten af klimaplan for grøn affaldssektor og cirkulær økonomi, klimaaftale for energi og industri mv. 2020, aftale om grøn omstilling af vejtransporten, aftale om grøn skattereform og finansloven for 2021, og dels en opjusteret forventning til mængden af biogas samt en nedjusteret forventning til udledningerne fra bl.a. arealer.
Læs Klimastatus og -fremskrivning 2021 og det øvrige baggrundsmateriale.
Forsiden lige nu:

PensionDanmark planlægger også for planter og dyr, når de bygger nyt
Strategien kom på plads i 2022, og nu kommer Pension Danmark som det første selskab herhjemme med en rapport om deres aftryk på biodiversitet.

Nordisk rapport anbefaler stærkere regulering og et opgør med vækst-ideologien
Gennemgang af videnskabelige artikler viser, at der ikke findes eksempler på reel afkobling af økonomisk vækst fra den uholdbare miljø- og klimabelastning og overtræk på jordens ressourcer.

Uden den indre balance kan vi ikke skabe mere bæredygtige løsninger
PODCAST: Mange ledere famler, når de skal tage livsbalancen alvorligt, siger Louise Sparf til Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

PFA Pension henter særlig rådgiver til at dirigere strategi og bæredygtighed
Tidligere særlig rådgiver i S-regeringen og afdelingsdirektør i Nykredit Karl Kjær Bang bliver ny chef for bæredygtighed, public affairs og strategi hos PFA Pension.

Halvdelen af forskningsreserven skal gå til grøn omstilling
Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til dansk forskning. Næsten halvdelen går til forskning i den grønne omstilling.

-Kvinder skal finde deres indre Pippi frem
FEMININ FORTROP. Bæredygtighedschef Camilla Dyring var med, før byggebranchen overhovedet havde ord for bæredygtighed. Siden da har hun været med til at slå hul på den bæredygtige udvikling – både i byggeriet og indad til i virksomheder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
