Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Bullshit banko: Kan byggeriet greenwashe sig til mere bæredygtighed?

Messen Building Green fyldte bankopladen med byggeriets grønne buzzwords. Det grønne byggesprog er både en gave og greenwashing-trussel for branchen, mente bankodeltagerne.

Der var fuld plade med grøn lingo til Building Green i Forum. Bankopanelet bestod af journalist, forfatter og tidligere taleskriver, Villads Andersen (tv.), og Signe Kongebro (m), Global Design Director og partner hos Henning Larsen Arkitekter, og Anne Katrine Harders, civilingeniør og vært hos DAC. Foto: Ghita Nidam Møller.

Byggeriet skal vaske sit sorte aftryk af sig. Holde sig indenfor "dougnutmodellen" og verdensmålene og ruste sig med DGNB-certificeringer og LCA'er. Beton skal være "grønt", og materialerne skal derudover være såkaldte biogene, upcyclede og klimavenlige ud fra "regenerative principper".

Man snubler hurtigt over den mange de mange nye begreber og labels for den grønne omstilling af byggeriet. Men giver det sproglige katalog overhovedet mening og værdi - eller giver det anledning til forvirring og ligefrem greenwashing?

Det spurgte DAC's tro vært, civilingeniør og ph.d. i bæredygtig byudvikling Anne Katrine Harders om til årets Building Green i Forum.

Nye begreber kan være politisk drive, der sætter dagsordenen. Ulempen er, at der kan gå bullshit bingo i den.

Villads Andersen,. journalist, forfatter og tidligere taleskriver

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: