Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Biodiversitet: Nu indretter Ikea også for blomster og bier

Græs og blomster får lov at vokse vildt foran Ikeas danske butikker. Fint at biodiversiteten kommer på agendaen, men den største forskel skal ske i virksomhedernes sourcing, mener bæredygtighedskonsulent.

Som sustainability manager har Monica Keaney været en en nøglepersonernes i Ikea projekt med rewilding af grønne arealer. Foto: Henrik Munksgaard.

Udsigten på bagsiden af Ikeas danske hovedkvarter i Taastrup er for at sige det mildt ikke noget at skrive hjem om. Mens Roskildemotorvejen lægger et lydtæppe i baggrunden, er vi i et klassisk industrikvarter, som udover møbelgiganten huser andre butikker af typen, hvor det er et must, at kundekredsen kommer på fire hjul.

De administrative Ikea-medarbejdere kan fra anden sal skue ud på de andre butikkers facade og en parkeringsplads med udlånstrailere bag en græshelle. Men når foråret og sommeren kommer, har græshellen fået et visuel løft. Før var det veltrimmet græs. Nu står der et vildtvoksende blomsterbed.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: