Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Alle skal tænke på deres økologiske skygge

PODCAST. Det, du siger og gør, påvirker andre. Så råb højt og gør gode ting for klimaet, siger Mickey Gjerris i en ny udgave af podcasten Bæredygtig Business med Steffen Max Høgh.

Mickey Gjerris er teolog, bioetiker, forfatter og foredfragsholder.

Vi nødt til at indse, at vi kommer til at leve vores liv på en anden måde, siger dagens gæst i Bæredygtig Business, Mickey Gjerris.

Det taler Steffen Max Høgh i dag med teolog, bioetiker, forfatter og foredragsholder Mickey Gjerris om. Blandt andet kan du høre om hans bog, ”Upraktisk håndbog i lysegrønt håb”, hvor han argumenterer for, at vi skal skifte mindset, for at kunne handle på den viden, vi har om klima og biodiversitet. Gjerris hjælper læserne – og lytterne af podcasten Bæredygtig Business – med at forstå, hvordan de skal forholde sig til det, der er ved at ske.

-Vi har alle en ”økologisk skygge”. Med det mener jeg, at det vi gør, påvirker andre. Så hvis du gør gode ting, og råber højt om det, kan du påvirke andre til også at gøre gode ting, siger Mickey Gjerris, der her taler både til privatpersoner og til virksomheder og ledere.

Ikke plads nok til alle de træer

Der er også kritik af virksomheder, der ’planter træer’ for at opveje de dårlige ting, deres produkter gør:

-Virksomheder skal stoppe med at tro, at de kan ophæve deres udledninger, altså ’blive CO2-neutrale’ ved at plante nogle flere træer, for der er simpelthen ikke plads til at plante alle de træer på planeten, siger han. Men der er behov for virksomheder med de store visioner.

Læs også: Goodwings markedsfører klimakreditter med kontroversiel og fejlbehæftet forskning

Hvordan får vi så håb, når det hele virker umuligt og håbløst? Ved at redefinere begrebet håb, mener Mickey Gjerris.

-Hvad er det, vi håber på? At vi får løst problemerne? Eller skal vi have gode og meningsfulde liv, hvor vi forsøger at bidrage til at mindske problemerne, mens vi er her? Det sidste giver masser af håb, siger han.

Lyt til podcasten her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Podcastserie afslører vilde fortællinger grundstof for grundstof

Gennem 118 afsnit vækker podcastserien “Periodisk” alle grundstoffer til live. Med skuespiller Simon Bennebjerg i rollen som det periodiske system er hvert afsnit unikke fortællinger om grundstoffernes egenskaber, opdagelse og dilemmaer.

Departementschef skal afløse Möger

Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.