Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Advokat: Husk dokumentation, når du taler grønt

JURIDISKE KAMPPLADSER. Antallet af sager om greenwashing er eksploderet de seneste år og er blevet en juridisk kampplads. Men grønne udsagn er ikke håbløst, hvis man går grundigt til værks ord for ord, guider advokathuset Lundgrens.

Dokumentation og konkrete udsagn er gode tommelfingerregler for markedføring, anbefaler advokat og partner i Lundgrens Nina Ringen.

Grønne claims - udsagn -  er efterhånden en gentagende hovedkarakter i et stigende antal sager om vildledende markedsføring.

Europa Kommissionen har gennemgået 150 udsagn fra virksomheder om at være bæredygtige, grønne eller lignende. Dommen lød, at over halvdelen af påstandene var vage, vildledende eller ubegrundede. 40 procent havde ikke nogle støttende beviser for udsagnene.

De sproglige friheder og grønne anprisninger går dermed for langt og fører herhjemme til politianmeldelser og en hastigt voksende stak af sager hos Forbrugerombudsmanden.

Derfor er claims og grøn markedsføring det næste kapitel i vores serie om juridiske kamppladser på den bæredygtige agenda. Fordi selvom juraen strammer til, så betyder det ikke, at virksomheder skal have mundkurv på og skal holde de gode intentioner og grønne indsatser inde.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: