Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Virksomhed vinder pris for at reducere mængden af elektronikaffald

Mentech arbejder målrettet for at forlænge levetiden på elektronik. Nu bliver de belønnet af Repair Cafe Danmark, der reparerer brugte ting gratis.

Mentech oplyser, at vi alene sidste år smed 5 milliarder smartphones ud. Foto: Mentech

Den 21. oktober dannede Repair Cafe rammerne for prisoverrækkelsen af den såkaldte Reparationspris. Prisen hædrer firmaer, personer eller organisationer, som gør noget ekstraordinært godt for at fremme reparation frem for smid væk-kultur. 

I år gik prisen til det autoriserede servicecenter Mentech. Virksomheden vinder prisen på grund af deres arbejde med at forlænge levetiden på elektronik igennem reparationer, som bidrager til at reducere mængden af elektronikaffald. 

Mentech oplyser, at vi alene sidste år smed 5 milliarder smartphones ud. Og ifølge Teknologisk Institut smider danskere i gennemsnit 17,7 kilo elektronikaffald ud om året. Dermed prøver Mentech at imødekomme et problem, der kun vokser sig større med årene, i takt med at vores teknologiforbrug stiger. 

Det er både affaldet fra gammel elektronik og produktionen af nyt, som er belastende for miljøet. Mentechs filosofi bygger på, at vi skal reparere vores enheder i stedet for at smide dem ud, hvilket både er til gavn for kloden og for forbrugerens pengepung. De opfordrer til, at flere tænker sig om en ekstra gang, før de smider deres gamle smartphone ud. Hvis det defekte elektronik alligevel ikke kan reddes, sørger Mentech for, at det bliver skrottet forsvarligt og efter miljørigtige forhold.

Prisoverrækkelsen var arrangeret af Repair Cafe Danmark, hvis filosofi er i tråd med Mentechs. Foreningen står bag de såkaldte repair caféer i hele Danmark, hvor man kan aflevere sine defekte genstande og få dem fikset – helt gratis. Foreningen understreger, at de derved håber på at kunne reducere affald, ændre forbrugsmønstre og skabe viden om og lyst til grøn omstilling.

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.