Den 21. oktober dannede Repair Cafe rammerne for prisoverrækkelsen af den såkaldte Reparationspris. Prisen hædrer firmaer, personer eller organisationer, som gør noget ekstraordinært godt for at fremme reparation frem for smid væk-kultur.
I år gik prisen til det autoriserede servicecenter Mentech. Virksomheden vinder prisen på grund af deres arbejde med at forlænge levetiden på elektronik igennem reparationer, som bidrager til at reducere mængden af elektronikaffald.
Mentech oplyser, at vi alene sidste år smed 5 milliarder smartphones ud. Og ifølge Teknologisk Institut smider danskere i gennemsnit 17,7 kilo elektronikaffald ud om året. Dermed prøver Mentech at imødekomme et problem, der kun vokser sig større med årene, i takt med at vores teknologiforbrug stiger.
Det er både affaldet fra gammel elektronik og produktionen af nyt, som er belastende for miljøet. Mentechs filosofi bygger på, at vi skal reparere vores enheder i stedet for at smide dem ud, hvilket både er til gavn for kloden og for forbrugerens pengepung. De opfordrer til, at flere tænker sig om en ekstra gang, før de smider deres gamle smartphone ud. Hvis det defekte elektronik alligevel ikke kan reddes, sørger Mentech for, at det bliver skrottet forsvarligt og efter miljørigtige forhold.
Prisoverrækkelsen var arrangeret af Repair Cafe Danmark, hvis filosofi er i tråd med Mentechs. Foreningen står bag de såkaldte repair caféer i hele Danmark, hvor man kan aflevere sine defekte genstande og få dem fikset – helt gratis. Foreningen understreger, at de derved håber på at kunne reducere affald, ændre forbrugsmønstre og skabe viden om og lyst til grøn omstilling.
Forsiden lige nu:

Danske virksomheder i front med bæredygtige investeringer – men rapporteringen halter
Danske virksomheder sætter standarden i den grønne omstilling, viser den globale softwarevirksomhed SAP’s årlige bæredygtighedsundersøgelse. Men de danske ledere famler efter målestandarder og kalder på finansafdelingens assistance.

Verdensmål 15: Danmark svigter naturen på land, selvom løsningen ligger lige for
I 2030 skal der gerne være 30 pct. beskyttet natur i Danmark – pt. er der ikke engang 2 pct. Greenpeace tager os i hånden og gennemgår en status på det 15. verdensmål. Vi skal rette blikket mod landbruget.

Et kilo status på verdensmålene, tak
Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.
Seneste artikler:

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
