Kristian Fribo, som tidligere har været Senior Sourcing manager i Stark Group bliver byggekædens nye bæredygtighedschef. Han har desuden allerede været ansvarlig for byggemarkedskædens Svanemærke-, FSC- og PEFC-certificeringer af produkter til de nordiske markeder.
Nu bliver opgaven at løfte niveauet af bæredygtighed inden for alle produktkategorier samt styrke kædens rådgivning om bæredygtighed. Det sker for at efterkomme efterspørgslen på bæredygtige byggematerialer fra kunderne, oplyser Stark, som i regnskabsåret 2018/2019, der løb til udgangen af juli, landede en omsætning på 17,2 mia. kr. Overskuddet på driften steg med 17 procent til knap 900 mio. kr. Ud over Danmark er kæden til stede i bl.a. Sverige, Norge, Tyskland og Finland.
– Jeg har arbejdet indgående med det her område de seneste 15 år, og jeg glæder mig rigtigt meget til at bruge al min arbejdstid på at løfte Starks ekspertise yderligere inden for bæredygtighed. Vi kigger ind i et marked, hvor efterspørgslen på for eksempel DGNB og Svanemærke-projekter er stigende fra arkitekter og bygherrer, sigerKristian Friborg i en pressemeddelelse og tilføjer:
– Samtidig skal vi klæde håndværkerne, der faktisk udfører opgaverne, endnu bedre på til denne vigtige opgave. Præcis her er det helt oplagt at sætte ind, og den udfordring glæder jeg mig til at tage op.
I en undersøgelse offentliggjort 26. oktober blandt 1.936 håndværkere svarer 58,5 pct., at de anser det som en stor fordel for samfundet, miljøet og klimaet, hvis bæredygtigt byggeri vinder frem. Det er dog en lille tilbagegang i forhold til 2019, hvor tallet var 62,5 pct.
Stark er Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer og har i Nordeuropa 10.000 medarbejdere, der arbejder i flere end 400 afdelinger i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Finland.
“Træmand” skal fremme mere bæredygtigt byggeri
Kristian Fribo er uddannet skovingeniør og har tidligere været med til opbygge et indkøbsnetværk af certificerede skove og savværker i Østeuropa.
Han sidder desuden i bestyrelsen for FSC Danmark, der arbejder for at fremme bæredygtig skovdrift og har bred opbakning fra internationale organisationer som WWF og Verdens Skove.
– I mit arbejde har jeg altid beskæftiget mig med bæredygtighed. Det er et område, jeg virkelig brænder for, og jeg er utrolig glad for nu at kunne bringe mine erfaringer endnu mere i spil i Stark. Jeg vil bl.a. arbejde for at sikre en bedre implementering af bæredygtige produkter og viden i organisationen, så vi styrker vores rådgivning af kunderne. At gøre det nemmere for håndværkere og bygherrer at bygge bæredygtigt, er en effektiv og hurtig måde at opnå resultater på, siger Kristian Fribo i meddelelsen.
Head of Sustainability Louise Askær-Hune med ansvar for bæredygtighed i hele Stark Group glæder sig over , at bæredygtighedsarbejdet i Stark Danmark styrkes med den nyoprettede stilling som bæredygtighedschef.
– Der er tale om en markant oprustning inden for bæredygtighed i vores del af branchen. Vi favner bredt i bæredygtighedsteamet. Det sikrer integreret bæredygtighed gennem hele værdikæden, fra materialerne produceres til vores kunders byggerier står færdige, og gerne videre derfra for at sikre, at materialerne efterfølgende kan genanvendes, siger hun i meddelelsen.
Stark Group meddelte 9. oktober i år, at virksomheden som den første forhandler og distributør af byggematerialer i Danmark, har tilsluttet sig FN’s Global Compact, det globale bæredygtighedsinitiativ for virksomheder. Det betyder blandt andet, at Stark Group årligt skal rapportere på frem- og tilbagegang i forhold til Global Compacts ti principper samt verdensmålene, skriver Wood-supply.dk.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
