Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Nordic Sustainability henter finsk bæredygtighedsprofil

Anniina Kristinsson er ny Senior Manager. Hun kommer fra en stilling som Global Sustainability Strategy Manager for Hempel A/S.

Anniina Kristinsson er ny Senior Manager for Nordic Sustainability. Foto: Jonatan Gretarsson.

Finske Anniina Kristinsson er netop blevet ansat som Senior Manager i konsulenthuset Nordic Sustainability, der rådgiver virksomheder om bæredygtighed.  

Hun kommer med bred erfaring med udvikling af komplekse strategier og forandringsledelse fra både den private og den offentlige sektor.

– Det er en ny stilling i Nordic Sustainability, så der er et element af, at vi skal forme jobbet hen ad vejen. Jeg kommer til at rådgive virksomhedskunder om deres bæredygtighed. Dem, som gerne vil styrke det, de gør. Og også de virksomheder, der er i starten, og skal sætte strategiske mål, siger hun.

Både langsigtede og praktiske briller

Anniina Kristinsson kommer fra en stilling som Global Sustainability Strategy Manager for Hempel, som er en global producent af maling. Hun har tidligere arbejdet for det finske parlament, Europa-kommissionen og Nordisk Ministerråd.

– Jeg kommer med et stærkt generalistperspektiv. Jeg har både de langsigtede briller på i kraft af min offentlige baggrund, hvor jeg har siddet med for eksempel tværnational politikudvikling i Nordisk Ministerråd, og også de praktiske briller, som jeg har fået hos Hempel, siger hun.

Læs også: Database tracker klimaaftryk for 500 fødevarer

Hos Hempel stod hun i to år i spidsen for at udvikle og udrulle den 100 år gamle virksomheds bæredygtighedsstrategi. Det er noget af en proces i et globalt foretagende med tæt på 7000 ansatte, fortæller hun. 

– Hele det første år udviklede vi i mit team virksomhedens bæredygtighedsramme, der hedder Futureproof, som satte målsætninger på tværs af virksomheden i forhold til udfordringer og udviklingsmuligheder. Det var et nyt ambitionsniveau for virksomheden på bæredygtighedsområdet, siger Anniina Kristinsson.

– Vi arbejdede blandt andet med at sænke CO2-udledningen i Scope 1 og 2 og med udviklingen af virksomhedens Science Based Targets. Det er noget, som rigtig mange virksomheder arbejder med nu. Det får stor betydning for hele værdikæden for de virksomheder, der vil arbejde strategisk med Science Based Targets, siger hun.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning

Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.