Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Kristian Jensen ny direktør i Green Power Denmark

Med markante udskiftninger i toppen, sætter den tidligere minister og V-næstformand sig i spidsen for fusionen af el-sektor, vindenergi- og solcellebranchen.

Tidligere minister og V-næstformand sætter sig i spidsen for energiens nye organisation Green Power Denmark. Foto: Green Power Denmark

Med et “tidligere” foran kan Kristian Jensen skrive skatteminister, finansminister og udenrigsminister på sit visitkort. Men der er ikke meget tidligere over den 50-årige Jensen, som om kort tid sætter sig i spidsen for Green Power Denmark.

Green Power Denmark er en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. Allerede om eftermiddagen 23. marts, da fusionen var i hus, meddelte Lars Aagaard, Dansk Energis direktør gennem 15 år, at han kun vil sidde på posten frem til en arvtager kunne tage over. Og nu er navnet på den ny topchef altså offentligt.

Green Power Denmarks formand Jesper Hjulmand ser frem til samarbejdet med Kristian Jensen:

– Vi har i Kristian fundet en yderst kompetent direktør til at stå i spidsen for Green Power Denmark og en samlet stærk energisektor, og vi glæder os til at få ham med om bord. Kristian er med sin store politiske indsigt og erfaring fra medlemsorganisationer den helt rette til at samle vores mange medlemmer om den fælles ambition at bidrage til Danmarks position som globalt foregangsland indenfor grøn energi, grøn teknologi og grøn infrastruktur og endegyldigt målsætningen om en fossilfri fremtid, siger han.

Foreningsmenneske

Efter 23 år som medlem af Folketinget, minister og næstformand i Venstre stoppede Kristian Jensen i Folketinget i fjor for at blive særlig repræsentant for Danmark i FN, hvor han har arbejdet for, at Danmark får en plads i FN’s sikkerhedsråd i 2025.

Som bekendt endte et bittert formandsopgør i Venstre i sensommeren 2019 med, at både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen forlod posterne.

Læs også: Danmarks grønne godfather: Vi skal værne om unge idémagere

Sideløbende med den politiske karriere er Kristian Jensen kendt som et udpræget foreningsmenneske. Helt fra barnsben har han dyrket gymnastik, og han har været træner og foreningsleder i gymnastikverden.

Unikke danske kompetencer

Kristian Jensen vil i sin nye stilling bidrage til at sikre den stærke danske position inden for grøn energi.

– Green Power Denmark samler alle aktører, der ønsker en accelereret elektrificering med grøn strøm. Med de unikke kompetencer vi har inden for grøn energi og forsyning i Danmark, står vi stærkt, og vi har alle muligheder for at præge den grønne omstilling på en måde, der ikke er set tidligere, siger han.

Green Power Denmark blev etableret 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. Organisationen har for nuværende to kontorer i København og kontor i Aarhus og Bruxelles. I alt er der omkring 125 fuldtidsansatte.

Kristian Jensen tiltræder i Green Power Denmark efter nærmere aftale med Udenrigsministeriet, når han er frigjort for indgåede aftaler og senest ved udgangen af april.

Der er tale om et større skifte i toppen af den nye organisation. Udover Lars Aagaard, forlader Anders Stouge også Dansk Eenergi, som er den suverænt største af de tre organisationer. Stouge tiltræder et job i DI Byggeri.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.