– Klimarådet har fået en række vigtige opgaver i forbindelse med den nye klimalov, så der er masser at tage fat på for de nye næstformænd,” siger Peter Møllgaard, formand for Klimarådet, i en pressemeddelelse om de to nye næstformænd, som fremover skal assistere ham.
Det er et resultat af den nye klimalov, som styrker Klimarådet.
Jette Bredahl Jacobsen er professor i miljø- og ressourceøkonomi og viceinstitutleder for forskning ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet.
Hun får selskab af Jørgen Elmeskov, som ifølge meddelelsen har stor erfaring med samfundsøkonomiske analyser og rådgivning om økonomisk politik. Han har bl.a. tidligere været medlem af Klimakommissionen og var tidligere ledende medarbejder ved OECD.
De to næstformænd har begge været medlemmer af Klimarådet siden oprettelsen i 2015 og har derfor grundig erfaring med Klimarådets arbejde. De vil ligesom formanden repræsentere Klimarådet i hele dets bredde.
Ud over udpegelsen af to nye næstformænd er Klimarådet med vedtagelsen af den nye klimalov også blevet udvidet med to nye rådsmedlemmer.
Det skete tidligere på sommeren med Bente Halkier, som er Klimarådets ekspert inden for adfærdsforskning, og Per Heiselberg, som er Klimarådets ekspert på bygningsområdet.
– Klimarådet skal i de kommende år levere uvildig rådgivning til regeringen og Folketinget om de nødvendige klimatiltag, som Danmark skal igangsætte for at nå 70-procentsmålet i 2030 og målet om klimaneutralitet i 2050. Det er en stor omstilling af hele samfundet, og det er derfor vigtigt med en bred faglig ekspertise blandt Klimarådets medlemmer, siger Peter Møllgaard, som ifølge den nye klimalov også er forpligtet til at sikre en bred faglighed i Klimarådet.
Han tilføjer:
– Omstillingen til et klimaneutralt Danmark kommer blandt andet til at afhænge af vores evne til skære i udledningerne af drivhusgasser fra vores bygninger og af en grundlæggende ændring af vores vaner og adfærd. Derfor er jeg rigtig glad for at kunne byde professor Bente Halkier og professor Per Heiselberg velkommen i Klimarådet.
Bente Halkier bliver Klimarådets ekspert i adfærdsforskning. Hun har arbejdet som professor i sociologi ved Københavns Universitet siden 2016. Inden da var hun professor ved RUC. Bente Halkier forsker særligt i adfærd og vaner forbundet med fødevarer, forbrug og madkultur, og leder forskningsgruppen Culture and Civil Society.
Per Heiselberg bliver Klimarådets ekspert på bygningsområdet. Han har arbejdet som professor ved Aalborg Universitet siden 2010. Inden da var han gæsteprofessor på Tokyo Polytechnic University i Japan og på Chongqing University i Kina. Per Heiselberg forsker særligt i bygningers energieffektivitet og energiforbrug både i en dansk kontekst og internationalt i IEA-regi. Han var desuden medlem af Energikommissionen i 2016-2017 og er i dag medlem af Energiklagenævnet.
Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
