Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Ingrid Reumert ny formand for energi-råd

Med ny formand og navneforandring skal rådgivningen om energieffektivitet styrkes.

Rådet for Energieffektiv Omstilling
Ingrid Reumert, VP for Sustainability i Velux Gruppen. Foto: Velux.

Det nye år byder på en ny tillidspost til Ingrid Reumert, Vice President for Global Communications, Sustainability & Public Affairs i Velux.

Fra 1. januar 2021 er hun nemlig ny formand for Energisparerådet, der fra samme dato ændrer navn til Rådet for Energieffektiv Omstilling og får nyt formål.

Det skyldes, at klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen vil styrke rådgivning af regeringen på energieffektiviseringsområdet.

– Energieffektivisering spiller en vigtig rolle i 70-procentsmålsætningen og i den grønne genopretning af Danmark. Vi skal blive endnu bedre til at udnytte det store potentiale, der ligger i energieffektivisering, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Jeg ser meget frem til samarbejdet med Ingrid Reumert og rådets øvrige medlemmer om at fremme energispareindsatsen – både herhjemme og i EU-regi, hvor vi ser ind i en begivenhedsrig periode.

Ud over sin rolle i Velux, er Ingrid Reumert næstformand i Klimapartnerskabet for Byggeri og Anlæg samt næstformand i interesseorganisationen Synergi, som ligeledes arbejder for at sætte fokus på energieffektivisering for at nå klimamålene.

– Energieffektivitet er helt afgørende for at nå i mål med den grønne omstilling i Danmark på en måde, der både gavner klimaet, samfundsøkonomien og borgerne. Samtidig har vi i Danmark både virksomheder og løsninger i verdensklasse, som vi skal være endnu bedre til at promovere internationalt. Jeg er er taknemmelig for tilliden og ser frem til at stå i spidsen for Rådets næste skridt i de kommende år, siger Ingrid Reumert i meddelelsen.

LÆS OGSÅ: Velux vinder Årets Omstilling ved Sustain Awards 2020

Anslået 40 pct. af Danmarks samlede energiforbrug anvendes til lys, opvarmning og ventilation i bygninger. Selvom energien i stigende grad bliver grøn, er der penge at spare ved at bruge mindre energi. Den grønne omstilling står nemlig til at blive mellem 120-160 mia. kr. dyrere for Danmark frem mod 2050, hvis ikke energieffektiviseringer bliver en del af løsningen, ifølge en rapport fra EA Energianalyse, som Synergi har bestilt sammen med en række andre partnere.

Rådets formål er i forbindelse med ændringern blevet udvidet, så det fremadrettet også skal bidrage til at understøtte reduktionen i udledningen af drivhusgasser og understøtte Danmarks styrkeposition på energieffektiviseringsområdet nationalt såvel som internationalt.

Det gælder blandt andet på EU-plan, hvor direktivet for bl.a. energieffektivitet- og bygninger skal revideres i 2021. Desuden skal rådet bidrage til at styrke koordineringen og fremme udviklingen af den samlede energispareindsats.

Energisparerådet blev oprindelig nedsat i 2010 af daværende klima- og energiminister Lykke Friis.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.