Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Bendt Bendtsen bliver bestyrelsesformand for Synergi

Rockwool, Danfoss, Grundfos og Velux, der står bag Synergi, har fundet bestyrelsesformand.

Synergi

Såvel bestyrelsesformanden som direktøren er nu på plads i lobbyorganisationen Synergi, der er dannet af Rockwool, Danfoss, Grundfos og Velux. Formålet er at sætte fokus på at grøn energi ikke kun handler om vind og sol, men også om energieffektiviseringer, for eksempel når det gælder den eksisterende boligmasse.

Den sag skal Bendt Bendtsen stå i spidsen for fra maj som ny bestyrelsesformand. Han er tidligere økonomi- og erhvervsminister for De Konservative og nuværende europaparlamentsmedlem.

– Jeg er meget glad for, at Synergi har kunne tiltrække en så stærk profil som Bendt Bendtsen. Han kan styrke diskussionen herhjemme om vigtigheden af en meget ambitiøs energi- og klimapolitik, og hvordan vi bruger den energi, vi producerer, klogere og mere effektivt, siger koncernchef i Danfoss, Kim Fausing i en pressemeddelelse.

Med valget af Bendt Bendtsen er Synergis daglige ledelse nu på plads. I marts fik organisationen nemlig ny direktør med navnet Katrine Bjerre Milling Eriksen. Hun kommer fra en stilling som senior policy advisor i Velux med opgaver i forhold til Danmark og Bruxelles.

– Hvis vi skal nå vores danske klimamål og de mål, vi har sat os for i Paris-aftalen, skal vi blive meget bedre til at reducere vores energiforbrug samtidig med, at vi udbygger den vedvarende energi og elektrificerer vores samfund. Og den dagsorden ved jeg, at Bendt med sin lange erfaring – ikke mindst fra Bruxelles – kan være med til at løfte, siger Katrine Bjerre Milling Eriksen i meddelelsen.

Også Bendt Bendtsen selv peger på sine ti år i Europa-Parlamentet som en styrke i forhold til hans nye rolle.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.