Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Greenwashing

Bødetakster understreger kampen mod greenwashing

JURIDISKE KAMPPLADSER. Politiske stramninger og en ny bødemodel for vildledende markedsføring kan komme til at koste virksomheder dyrt. Advokathuset Lundgrens folder den kontante dagsorden ud.

Sustain Report sætter punktum i serien om juridiske kamppladser og kaster et blik på bødernes udvikling. Foto: iStock/Alison Calazans.

Greenwashing kan blive rigtig dyrt - og det gælder også, når varerne krydser landegrænserne indenfor EU.

I år stiger bødetaksterne nemlig væsentligt, og der bliver sandsynligvis flere af dem med fokus på øget håndhævelse af loven. Der bliver nemlig strammet til på befaling fra både Borgen og Bruxelles.  

Det kan ramme virksomheders markedsføring, hvis der benyttes generelle, udokumenterede udsagn som "grøn", ”klimavenlig” eller “bæredygtig”.

Vi slår derfor en krølle på serien om juridiske kamppladser og kaster et blik på de nye takter og takster bøder ved brud på markedsføringsloven.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: