Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Andre skriver

Ny emballage fjerner 27 millioner plastikposer om året

Startende fra nu ændrer JYSK emballagen på sengelinned og lagner fra plastik til FSC®-certificerede papbånd. I alt betyder det 27 millioner færre plastikemballager hvert eneste år.

Bæredygtighed er en vigtig del af JYSKs strategi. JYSK stræber efter at lave genanvendelig og bæredygtig emballage, der er nemt at sende til genbrug. Nu tager JYSK et stort skridt i kampen for at reducere plastik med et nyt initiativ: Et papbånd rundt om produktet vil erstatte en plastikemballage.

JYSK sælger omkring 27 millioner sengelinned og lagner hvert år på verdensplan, og i alt vil det spare miljøet for omkring 475 tons fossilbaseret plastik om året.

Den nye emballage er af FSC®-certificeret materiale (FSC® N001715). FSC® er en forkortelse for Forest Stewardship Council®. Det er en non-profit organisation og et mærkningssystem for træ og papir, der kommer fra bæredygtig skovbrug, hvor dyre- og planteliv bliver passet på. FSC-certificeringen omhandler både miljø, social og økonomisk ansvarlighed.

Den nye emballage vil også gøre det nemt for kunderne at sortere emballagen til genbrug derhjemme. Papbåndet kan nemlig sorteres i papirspanden, hvor det ofte ikke var muligt i private hjem at affaldssortere den bløde plastik, som emballagen har bestået af indtil nu.

De første produkter med den nye emballage vil være i butikkerne nu. Herfra vil der være en overgangsperiode, hvor kunderne vil møde både den nye og den gamle emballage i butikkerne, indtil alle produkter med den gamle emballage er solgt.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.