Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Andre skriver

Ny database skal fremme klimavenlige madvaner

Forbrugere såvel som professionelle aktører i dagligvaresektoren og restaurationsbranchen efterspørger i stigende grad oplysning om klimaaftrykket fra de fødevarer, de køber og sælger. Fra efteråret 2020 vil de frit kunne hente viden og inspiration i ”Den store klimadatabase”.

Med en donation på 1,7 mio. kroner støtter Salling Fondene projektet ”Den store klimadatabase”, hvor Danmarks grønne tænketank CONCITO vil gøre klimaaftrykket fra mere end 500 fødevarer offentligt tilgængeligt.

”I CONCITO oplever vi meget stor efterspørgsel på oplysninger om forskellige produkters klimaaftryk, og særligt vores fødevareforbrug er i den seneste tid kommet i fokus som et område med stort omstillingspotentiale. Vi har tidligere peget på behovet for en offentlig tilgængelig liste over gennemsnitlige klimaaftryk for en masse fødevarer opgjort på en ensartet og retvisende måde. Derfor er vi enormt glade for, at vi nu får mulighed for at producere og formidle et sådant værktøj til gavn for alle, der ønsker at spise, producere eller sælge mere klimavenlig mad”, siger CONCITOs direktør Christian Ibsen.

Projektet består af en faglig dialogfase, udarbejdelse af en klimadatabase over mere end 500 fødevarers klimaaftryk samt udgivelse og formidling af klimadatabasen på dansk og engelsk. Selve klimadatabasen udarbejdes af Jannick Schmidt, der er direktør for 2. -0 LCA Consultants samt lektor på Aalborg Universitet.

”Den store klimadatabase” vil være et centralt værktøj, der eksempelvis kan bruges som grundlag for et forenklet klimamærkningssystem, klimaberegnede opskrifter, apps til beregning af indkøbets klimaaftryk, undervisning af skoleelever, opkvalificering af køkkenpersonale, oplysningskampagner og meget andet.

”Fordi vi skal lykkes med en ordentlig, reel og ambitiøs klimamærkning i Danmark, kræver det, at den hviler på et stærk fundament af forskning og viden. CONCITOs projekt kan netop være det fundament, og derfor er vi glade for at kunne bakke op om og donere til ”Den store klimadatabase”. Ikke mindst fordi vi oplever et stort ønske fra mange danskere om hjælp til at navigere, når de gerne vil handle mere klimavenligt”, siger Per Bank, der er bestyrelsesformand i Købmand Ferdinand Sallings Mindefond

Donationen er givet af Købmand Ferdinand Sallings Mindefond, den ene af de to Salling fonde.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Bæredygtighedsforsker modtager prestigefuld ingeniørpris

Professor Anette Kolmos fra Institut for Bæredygtighed og Planlægning på Aalborg Universitet får stor anerkendelse for sin indsats for ingeniøruddannelserne af Den Europæiske Forening for Ingeniøruddannelser i Europa (SEFI).


Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.