Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Andre skriver

Jysk vil kun bruge bæredygtigt træ fra 2025

Fra 1. januar 2022 vil alle nylancerede træprodukter i Jysk være produceret af FSC-certificeret træ. Med udgangen af 2024 vil alt træ brugt til Jysk-produkter være FSC-certificeret.

– Det har hele tiden været målet for Jysk at nå 100 procent, men i tråd med vores værdier har det været vigtigt for os ikke at melde en endelig dato ud, før vi har en klar plan for, hvordan vi skal nå vores mål. Det har vi nu, og jeg er glad for at kunne sige, at vi per 1. januar 2025 udelukkende vil bruge FSC-certificeret træ i alle vores produkter, siger Executive Vice President Purchasing, Peter Andsager i en pressemeddelelse.

Det nye mål får roser fra FSC Danmarks direktør Søren Grue.

– Når en stor retailer som Jysk rykker fra og sætter ambitiøse bæredygtighedsmål, så skabes der ringe i vandet. Det er ikke kun et spørgsmål om, at man dermed hæver ambitionerne hos underleverandører og partnere. Det er også et spørgsmål om, at man sender et stærkt signal ud i branchen, der så forhåbentlig bliver inspireret og får lyst til selv at hæve barren for bæredygtighed. Det er netop den slags ambitioner, der skal til, så vi sammen kan sætte en stopper for ubæredygtig brug af verdens skove, siger han i meddelelsen.

De nye mål for bæredygtigt produceret trævarer stiller krav til virksomhedens leverandører, som nu skal finde alternative leverandører af træ for at leve op til de nye krav.

– Vi vil selvfølgelig i mål hurtigst muligt, men i respekt for vores langvarige samarbejde med vores leverandører skal de også have mulighed for at finde alternativer, hvis det er nødvendigt. Jeg vil også gerne understrege, at den del af træet, der i dag ikke er FSC-certificeret, stadig kommer fra ansvarligt skovbrug. Men med kravet om 100 procent FSC hæver vi barren yderligere, fordi FSC stiller meget høje krav på mange områder, siger Peter Andsager.

Også i forhold til emballage arbejder Jysk på at bruge mere FSC-certificeret materiale ved blandt andet at udskifte flamingo og andre plasttyper med pap, hvor det er muligt.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.