Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Andre skriver

EU’s Green Deal prioriterer energieffektivitet

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, præsenterede onsdag sin ”Green Deal for the European Union”. En plan, der med kommissionsformandens egne ord bør ses som et europæisk månelandings-øjeblik. Green Deal skal sikre, at Europa bliver klimaneutralt i 2050 via en omkostningseffektiv grøn omstilling med fokus på energieffektivitet, vedvarende energi og andre bæredygtige løsninger.

Ifølge Bendt Bendtsen, bestyrelsesformand i SYNERGI, understreger Green Deal i særlig grad, at energieffektivisering er vigtigt for, at EU når i mål med den grønne omstilling. Han udtaler:

”EU-Kommissionen har længe sat energieffektivitet øverst på dagsordenen, og nu sættes der en tyk streg under, at energirenovering af Europas boligmasse er en central del af EU’s klimapolitik. Det bør kalde på politisk handling herhjemme – særligt set i lyset af den kritik, Kommissionen gav Danmark tidligere i år.”

Bendt Bendtsen refererer til, at EU-Kommissionen i juni kom med en sjældent hård kritik af Danmarks indsats på energieffektivitets-området. En kritik, Danmark er forpligtet til at svare på i den nationale energi- og klimahandlingsplan (’NECP’) inden årets udgang. Ifølge Bendt Bendtsen er det så meget desto vigtigere nu, hvor Green Deal opfordrer til en ny, europæisk renoveringsbølge – ikke mindst også når det kommer til dansk eksport.

”Kommissionen har gang på gang understreget, at det går for langsomt med at få energirenoveret Europas offentlige og private bygninger. Der ligger et kæmpe eksportpotentiale på markedet for energieffektivitet, og i Danmark har vi alle forudsætninger for at udnytte dette potentiale, hvis vi tør at gå forrest politisk,” fortsætter Bendt Bendtsen.

I 2020 skal EU’s medlemsstater indsende deres langsigtede renoveringsstrategier til EU, og af den nye Green Deal fremgår det, at Kommissionen vil gå stringent til værks i vurderingen af strategierne.

“Jeg håber på, at den danske regering vil tage beskeden til efterretning og sætte ambitiøse energirenoveringsmål for de næste mange år. Energieffektivitet er fornuftig klimapolitik, som også bidrager til dansk eksport og ikke mindst til folkesundheden. Alle europæere – også danskerne – fortjener at leve og gå på arbejde i sunde bygninger,” afslutter Bendt Bendtsen.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.