Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Andre skriver

DISIE PM. 4 mio kr. fra Kbh Kommune

Dansk institut for bæredygtig innovation og iværksætteri, DISIE, får bevilget fire mio. kr. af Københavns Kommune til at fremme bæredygtigt iværksætteri i København 

Københavns Kultur- og Fritidsudvalg har besluttet at bevilge fire mio. kr. over de næste fire år i det københavnskbaserede institut for bæredygtig innovation og iværksætteri, DISIE. Det sker ud fra betragtningen om, at de københavnske innovationsmiljøer skaber og udvikler løsninger til gavn for hovedstadens borgere, og at løsningerne på sigt kan inspirere og udbredes til resten af landet.

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å), begrunder bevillingen med følgende: 

– Hvert år frem mod 2030 skal vi investere i den bæredygtige omstilling, så Danmark kan gå forrest som grønt foregangsland og bidrage med innovative løsninger på de store samfundsudfordringer som klimaet. Her spiller København en afgørende rolle, som vi så ved det netop overståede C40-topmøde i København, hvor flere byer blandt andet indgik aftaler om bæredygtig mad og ren luft. Derfor er det også glædeligt, at et enigt Kultur og Fritidsudvalg har sikret en bevilling for de næste fire år, så DISIE fortsat kan have ekstra fokus på Hovedstadens kommende generationer af bæredygtige iværksættere, udtaler Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å). 

Instituttet har igennem de sidste 10 år hjulpet mere end 2.500 igangsættere og iværksættere med netværk, mentorer, værktøjer, rådgivning mm., og har været vært for mere end 600 events med 160.000 deltagere i København. Alene de seneste tre år har DISIE, ifølge deres egne tal, dannet rammen for mere end 390 nye arbejdspladser, 163 freelancere og knap 1.600 frivillige, der bidrager via det københavnske civilsamfund. 

Også Simon Strange (S), medlem af borgerrepræsentationen i København, er glad for den nye aftale:
– Det er glædeligt, at der er fundet en 4-årig løsning for DISIE. Som en del af området ved Bavnehøjgården har de en vigtig rolle at spille, hvor unge og kommende iværksættere og igangsættere kan færdes i et miljø, der giver adgang til fællesskaber og viden. Samtidig er det vigtigt, at DISIEs eventvenue består, så der fortsat kan afholdes skæve og nye events midt i København”. 

Bevillingen gør instituttet i stand til at tiltrække flere kommende bæredygtige iværksættere og NGOer, afholde events og samle frivillige og hermed tiltrække flere virksomheder, investorer, fonde og virksomheder, som skaber vækst, arbejdspladser og nye løsninger til gavn for Københavnerne. Dét er stifter og adm. direktør i DISIE, Anne Katrine Heje Larsen, glad for at kunne fortsætte med fremover: 

– Der er stort fokus på verdensmål og bæredygtighed lige nu, og der er behov for, at flere handler. Den nye generation af iværksættere, som DISIE fremmer, de handler og skaber nye løsninger. Dem skal vi blive bedre til at understøtte, hvad end vi taler politikere, virksomheder, kommuner, investorer og fonde, og dét er derfor at samarbejdet med Københavns Kommune er nødvendigt for at vi kan løfte den nye greneration af iværksættere, udtaler Anne Katrine Heje Larsen. 

DISIE er sat i verden for at fremme og udvikle bæredygtige iværksættere og deres innovative forretningsløsninger. Sammen med en række prominente partnere på tværs af økosystemet, som bl.a. tæller Industriens Fond, Deloitte, Carlsberg, Københavns Kommune, IDA m.fl. adresserer de i fællesskab centrale spørgsmål som: ”Hvordan opnår vi FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling? Og hvordan skaber vi det bedst mulige økosystem for sociale iværksættere?” 

Det samlede økosystem rundt om sociale og bæredygtige iværksættere var den 2. oktober 2019 samlet til eventen Days of impact for at diskutere udfordringer og løsninger. Her kom det bl.a. frem, at der er brug for mere samarbejde på tværs af økosystemet, mere viden og data om feltet og bedre kommunikation i og uden for økosystemet, som kan hjælpe impact-startups og deres forretningsløsninger frem i verden. Dét er bl.a. de indsatsområder, som DISIE fremadrettet vil arbejde for og med denne bevilling fra Københavns Kommune vil der være øget fokus på kommende bæredygtige iværksættere, events og social innovation til gavn for København.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Carina Ohm går fra EY til PwC

Carina Ohm udskifter sin stilling som partner i EY med en ny partnerrolle i PwC. Hun skal styrke PwC’s position indenfor bæredygtighed.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.