Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sponsoreret

Civil ulydighed i klimaets navn er demokratisk legitimt, siger forsker

– Civil ulydighed kan begrundes i magthavernes moralske svigt overfor de kommende generationer, siger KU-forsker Mickey Gjerris

Hvis der vegansk mad eller klimavenlige rejseformer i livsstilprogrammerne, er det ofte som et særligt benspænd, mener Mickey Gjerris.

Massivt stigende verdenshave, temperaturstigninger og klimaflygtninge.

Fremtidsudsigterne ser umiddelbart ikke lovende ud – med mindre, at nogen gør noget for at gøre tingene bedre.

Mickey Gjerris, lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, har forståelse for, hvis folk tager sagen i egne hænder.

- Vi er sted, hvor situationen er så alvorlig, at når de unge generationer griber til pacifistisk civil ulydighed for at gøre opmærksom på problemerne, så er deres handlinger legitime set ud fra en demokratisk tankegang. For civil ulydighed kan netop begrundes i magthavernes moralske svigt overfor de kommende generationer, sagde Mickey Gjerris til Sustainable Change Makers nytårstaffel, der blev afholdt 11. januar. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: