Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

VIA udgiver første ESG-rapport: Vi vil skabe bæredygtige forandringsagenter

VIA University College er den første professionshøjskole, som udgiver en ESG-rapport. Det skal skabe forandringsagenter og fremme bæredygtig udvikling i uddannelser, forskning, egen drift, erhverv og samlet i samfundet.

VIA afholdte i foråret 2022 bæredygtighedsfestivalen "Vores Fælles Fremtider" for at styrke bæredygtig udvikling og bevidsthed. Foto: VIA University College.

Vindende blæser mod varmere tider og minder alle brancher om behovet for bæredygtig bevidsthed. Med den vind i ryggen har VIA University College som den første professionshøjskole udgivet en ESG-rapport til at skærpe både fokus på driften og på at danne de mange studerende til at kunne bestride job, hvor de bidrager til en bæredygtig udvikling.

-ESG-rapporten er et ikke målet i sig selv men vores redskab til at holde os selv ansvarlige, dokumentere vores arbejde for bæredygtighed i et bredt spekter og blive klogere på vores praksis og potentiale, udtaler Kirsten Suhr Bundgaard, Professionshøjskoledirektør på VIA University College.

Det gælder alt fra forbruget af el- og varmekilder, transportudledninger, indkøb og logistik til diversitet i bestyrelser og kurser i bæredygtighed til at omstille og innovere fremtidens brancher.

Med andre ord baserer rapporten sig på VIAs ESG-regnskab for 2021 og præsenterer både nøgletal og aktiviteter inden for miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed. Det bliver dermed VIAs baseline til fremtidige årlige rapporter. Men det er mest af alt en proces.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: