Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Debat

Verdensmål 10: Uligheden går én vej – og det er den forkerte

Lektor i økonomi Birthe Larsen har selv trodset samfundets stigende ulighed og brudt sin sociale arv. Nu både spørger og giver hun sit svar på, hvorfor uligheden stiger – og hvad vi skal gøre ved det.

Ulighed handler ikke kun om økonomiske forskelle. Indkomstmuligheder hænger tæt sammen med andre former for uligheder, fremhæver lektor i økonomi Birthe Larsen, der er aktuel med en ny debatbog om ulighed. Foto: Tine Bek.

Det er er en indbildsk drøm, når vi betegner Danmark som et af verdens mest lige samfund.

Det står i virkeligheden grelt til. Og det gælder ikke kun den økonomiske ulighed. Forskelle i formue, kultur og sprog er et voksende globalt problem. Det rammer både den enkelte og samfundet som dominobrikker.

Det er ikke til diskussion, understreger lektor i økonomi Birthe Larsen. Statistikken taler for sig selv: Uligheden er på sit højeste efter coronapandemien og skyhøj inflation. Faktisk er uligheden kun blevet større, siden vi begyndte at måle på den for over tre årtier siden.

Spørgsmålet er, hvorfor uligheden stiger - og hvad vi gør ved det?

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: