Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Transportforskning i el-busser baner vejen til forskningspris og klimafordele

Forskningsgruppe fra DTU ig Quampa har undersøgt el-bussernes umiddelbare succeshistorie for at få det bedste ud af elbussen for klima, økonomi og sundhed. For den praktiske relevans vinder de RA’s Støttefonds forskningspris

DTU-professorerne Richard Lusby og Jesper Larsen modtog på vegne af deres forskergruppe RA' Støttefondens forskningspris på Kollektiv Trafik Konferencen i Odense. Foto: iStock/ jonathanfilskov-photography.

Elektriske busser fræser i stigende grad gennem gaderne både i de kaotiske københavnersving og rundt i landets roligere kvarterer. Det er en succes, der gavner både klimaet med et alternativ til privatbilen og forbedrer luftkvalitet og sundheden i byerne. Men det et ikke et rent glansbillede.

En forskergruppe fra DTU Management og det videnskabelige beslutningslaboratorium Quampo har undersøgt de bagvedliggende begrænsninger udfordringer i den kollektive elektrificerede bustrafiks kørerbaner, herunder planlægning, arbejdstidsregler, energiforbrug og opladning.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: