Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Søren Ejlersen vil med “øko-Narnia” forsøge at aflevere planeten i en bedre stand

Stifter af Aarstiderne, kok og iværksætter Søren Ejlersen har gjort udviklingen af mad- og kulturdestinationen BaneGaarden til sit bæredygtige projekt. Det sætter krav til virksomheder, menuer og byggestil.

BaneGaarden har restauranter, bageri, madboder, gårdbutik, kulturprogram, workshops og debatter med udgangspunkt i en vision om at inspirere og bidrage til grøn omstilling. Foto: Ghita Nidam Møller.

Byliv er ofte lig beton, asfalterede indfaldsveje og brostensbelagte stræder. Men selv om vi er få kilometer fra Rådhuspladsen i København, tramper vi i dag på træflis og jord omringet af bistader og krat. Vi er i Jernbanebyen, hvor BaneGaarden gemmer sig. Byens såkaldte Narnia rummer ni styk 215 år gamle lader på i alt 200 kvadratmeter i det 1,6 hektar store vildnis på DSBs gamle baneterræn.

Vi er trådt ind på bagercafeen "Perron", der har indtaget en af de gamle lagerhaller på BaneGaarden. En mad- og kulturdestination, der vil være Købehavns grønne oase og fyrtårn for byboere såvel som virksomheder.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: