Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Social Foodies vender skuden indefra

Stifteren af den socialøkonomiske virksomhed Social Foodies har overtaget roret efter, at virksomheden gik konkurs i 2022. Direktør Thorøe deler rejsen, den nye strategi og visioner.

Thor Thorøe har igen overtaget roret for Social Foodies. Økonomien skal på plads og så går jagten ind på ESG hele vejen rundt. Foto: Ghita Nidam Møller.

”Doing good” betyder ofte at gøre noget filantropisk, noget godt for verden. Hos Social Foodies betyder sloganet ”Doing good Better”, at de største og varige forandringer sker ved at drive forretning på en fair og bæredygtig måde.

Råvareproduktion og salg af flødeboller, dampende kakaokopper, friskristet kaffe og "solbærkys" sorbet i Danmark skal forbedre vilkårene for småbønderne i Afrika. Det er byggestenene i den socialøkonomiske virksomhed Social Foodies, som Thor Thorøe stiftede i 2012. 

- Social bæredygtighed er fundamentet for vores forretning, men det er ikke filantropi - det er en misforståelse. Den største værdi er selv at kunne skabe fremskidt, siger direktør Thor Thorøe.

Jeg skulle tilbage på førersædet og påvirke udviklingen

Thor Thorøe, direktør, Social Foodies

Økonomien skal føre an, understreger han. Det har dog ikke været tilfældet de seneste år. Social Foodies gik konkurs i 2022. Thor Thorøe havde været væk fra den daglige ledelse i otte år, men har fra juni fundet tilbage til direktørstolen for at vende den synkende skude med milliontab og negativ egenkapital. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: